Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gond van a paksi atomerõmûvel

888.hu

2016.07.05. 23:57

Meghibásodott kedden egy generátor a paksi atomerõmû 1. blokkjában, amely ezért csökkentett teljesítménnyel üzemel - közölte honlapján az atomerõmû és az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

Az erőmű tájékoztatója szerint kedden, 12 óra 11 perckor 100 megawattot meghaladó teljesítménycsökkenés történt az 1. blokkban. Az esemény oka villamos berendezés meghibásodása.

Az OAH közleményében azt írta: egy generátornál észleltek problémát, amelynek feltárásához a hozzá tartozó turbinát leállították, így a blokk csökkentett teljesítménnyel, egy turbinával üzemel.

Az eset a védelmi rendszerek működését nem igényelte, a blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve. Ez az üzemállapot időkorlátozás nélkül fenntartható, a javítás elvégezhető - hangsúlyozták. Az esemény a nukleáris biztonságot nem érintette - tették hozzá.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Műszaki Igazgatóság Rendszertechnikai Főosztály irányítása alá tartozó Rendszertechnikai Osztály pályázatot hirdet RENDSZERTECHNOLÓGUS munkakör betöltésére. 

Munkakör célja: primerköri rendszerek rendszertechnológusi feladatainak ellátása, elsősorban a hermetikus tér és hermetizáló rendszer felügyelete.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére