Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az óvodákba, iskolákba

888.hu

2021.07.07. 16:00

A miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra szóvivő a kormányüléseket követően a megszokottól eltérően ma tartotta meg a Kormányinfót, melyen szó esett a mai EP plenáris ülésről, gazdasági adatokról és a negyedik hullámról is.

 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta az EP-vitáról, hogy

tűrhetetlen, hogy az egész ügyet egy olyan máltai képviselőre bízták, akit bosszúpornóért ítéltek el.

A gyermekvédelmet a legfontosabb ügynek nevezte, így Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjenek be az oktatási intézményekbe, a kormány nem enged – tette hozzá.

Gulyás elmondta: Természetesen Magyarországon mindenkinek a méltóságát tiszteletben tartja. A magyar kormánynak semmi dolga nincs azzal, hogy felnőttként ki miként éli az életét, ha a jogszabályokat betartja.

De a gyermekvédelem állami kötelezettség felelősség. Ezt nem csak a magyar alaptörvény határozza meg, hanem az EU charta is,

amely a 11. szakaszban kimondja, hogy a gyermekek nevelésének feladata elsősorban a szülő kötelezettsége és ez nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

Gulyás szólt arról is, hogy világos álláspontja van a kormánynak, a gyűlöletbeszéd pedig Magyarországgal szemben is tilos. A kormány elkötelezettsége a gyermekvédelem, a magyar alaptörvény és az uniós jog iránt is elkötelezett. Minden tárgyszerű vitára nyitottak, az egész uniós vitát azonban színvonaltalannak nevezte.

Gulyás elmondta, hogy felmerült több helyen is a helyreállítási alappal kapcsolatos ügyek, melyről hetek óta zajlanak a tárgyalások. Közölte, hogy számos álhír terjedt el erről, melyek a bürsszeli lapokban jelentek meg amit átvettek egyes baloldali lapok.

Szó sincs arról, hogy elutasították volna a terveket.”

A tárgyalások folyamatosak, nem került szóba, hogy ezeket fel kellene függeszteni. Hozzátette,hogy az igaz, hogy az elmúlt 2-3 hétben lezárt területeken is előálltak a bizottság részéről követelések.

Korrekt partnerként jártunk el eddig is”

- tette hozzá. Kérdés, hogy a bizottság mennyire tudja függetleníteni magát a brüsszeli kampánytól.

Gulyás elmondta, hogy a járványügyi kérdéseket is megtárgyalta a kormány. Kiemelte, hogy

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.

Gulyás közölte, hogy a járvány 4. hulláma a delta variáns azokat fogja veszélyeztetni, akik nem oltatták be magukat.

Jó eséllyel lesz negyedik hullám, de minden ma ismert vírusmutációval szemben mindegyik oltóanyag védettséget nyújt”

- tette hozzá. A szakértői vizsgálatok azt mutatják, hogy a brit variáns kétszer gyorsabban terjedt, mint a korona alapváltozata, ennek a mutánsnak pedig a terjedési sebessége négyszeres is lehet.

Bejelentette, hogy a kormány úgy döntött, hogy

oltási akciót indít, így a háziorvosok személyesen felkeresik azokat a 60 évnél idősebbeket, akiket nem oltottak be még magukat.

Napok óta olyan betegek haltak meg, akik nem voltak beoltva – mondta Gulyás.

A zöld kártya előállítása folyamatos. Mindenkit arra kért, hogyha valaki kiutazik külföldre, az utazást megelőzően tájékozódjon, hogy adott országba milyen feltételekkel lehet utazni.

Az építőanyagok árdrágulásáról – melyre a piaci folyamatok is hozzájárultak – azt mondta, az építőanyagok kivitelére engedélyt kell kérni 2021. október 1-től.

Továbbá azonnali hatállyal bevezetik, hogy

bejelentést követően lehet csak kivinni az országból bizonyos építőanyagi terméket.
Hozzátette, hogy a belföldi fuvarozást is be kell jelenteni.

 

A miniszter elmondta, hogy kiegészítő bányajáradékot vezetnek be bizonyos termékek esetében. A bányászati kitermelési kötelezettség idejét két évről egy évre csökkentik.

 

A gazdasági adatokról elmondta, hogy

ma 4 millió 607 ezer ember dolgozik, és ez ötezerrel több, mint tavaly.

A nyári hónapokban tovább javulhat a helyzet, és foglalkoztatási csúcs is születhet – mondta a miniszter.

Gulyás közölte, hogy a gazdasági növekedésről végleges adatok még nincsenek, de a kormány optimista a második negyedéves növekedést illetően.

Cél, hogy az elmúlt 31 évben soha nem látott gazdasági növekedést sikerüljön elérni.”

– mondta Gulyás Gergely. Hozzátette, hogy a negyeidk hullám kockázatot jelent ennek. Senki nem tud véglegeset mondani, de jók a várakozások.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére