Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: Február 15-től az minősül védettnek, aki 3 oltást kapott

888.hu

2022.01.13. 13:20

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tájékoztattak a tegnapi szerdai kormányülésen meghozott döntésekről.

A járvány kezeléssel kapcsolatos új intézkedéseket ismertette a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ezek szerint

bárki számára elérhetővé válik a negyedik oltás orvosi konzultáció után.

Ez az oltás azonban már az egészségügyben sem lesz kötelező. Erről még a héten megjelenik majd a rendelet a miniszter tájékoztatása szerint.

Gulyás Gergely arról is tájékoztatott, hogy

február 15-től az a 18 éven felüli minősül oltottnak, aki megkapta a koronavírus ellen a harmadik oltást, valamint az, aki két oltást kapott és a második hat hónapon belül van.

A 18 éven aluliaknál a két oltás elegendő.
A koronavíruson „átesettség fogalma” az omikron variáns után mást fog jelenteni; nem az átesettség, hanem az oltás jelent védettséget.
Azt is elmondta, hogy nem kell új igazolványokat kiadni, a QR-kód alapján lehet majd ellenőrizni az igazolványt.

A karantén kötelezettség szabályai is változni fognak.

Felnőtteknél hét nap lesz a karantén, öt nap után, tünetmentesség esetén, negatív koronavírus-teszttel ugyanakkor lehet szabadulni.

Az iskoláknál a felső tagozatnál már bevált gyakorlatot kiterjesztik az alsó tagozatra is, mivel már ez a korosztály is kaphat oltást. Ha egy osztályban megbetegedés van, akkor a karanténkötelezettség időtartama 5 napra csökken, de csak azokra vonatkozik, akik oltatlanok – mondta Gulyás Gergely. Az iskolai oktatásnak folyamatosnak kell lennie, személyes jelenléttel, de ha a technikai feltételek adottak, a karanténban lévő oltatlanoknak közvetíthető online is az oktatás – ismertette a miniszter.

 

A csütörtöki Kormányinfón a tegnap bejelentett élelmiszerárSTOP-al kapcsolatban is tájékoztattak a részletekről.

A rendelkezés egyelőre három hónapig lesz érvényben, azonban ez, ha a helyzet indokolja meghosszabbítható.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy szigorú szankciókat vezetnek be azokkal az üzletekkel szemben, amelyek nem tartják be a szabályokat. A miniszter arra is kitért, hogy miért nem az ÁFÁ-t csökkentették. Ezek szerint az adó csökkentésével kisebb árcsökkenést lehetett volna elérni.

Arról is szó esett, hogy időben lesz az Országgyűlési választás és a népszavazás is. Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely kiemelte, hogy így hét milliárd forintot tud megspórolni az állam. A miniszter köszönetet mondott a törvény javaslatot benyújtó Szabó Tímeának a ritka konszenzust eredményező javaslatáért. A miniszter kitért arra is, hogy a népszavazás tétje óriási és a kormány úgy gondolja, hogy a szexuális propagandát az iskolákban és a reklámokban kiskorúak előtt indokolt megtiltani.

Gulyás Gergely Márki-Zay kijelentéseiről úgy nyilatkozott, hogy azok nagyrészt megegyeznek a baloldal évtizedes álláspontjaival. Az egészségügyi nézetei is teljesen egybeesnek a baloldaléval. Márki-Zay és Gyurcsány ugyanazt képviseli – mondta Gulyás. Migrációs ügyben is azonos álláspontot képvisel a két személy – tette hozzá.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére