Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: Lemondtak a miniszterek a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről

888.hu

2023.02.09. 11:05

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

 

Törökország

Gulyás Gergely elmondta: az első megtárgyalt ügy a törökországi földrengés volt. Ismertette: közel 50 ország mentőalakulatai dolgoznak a katasztrófa sújtotta területeken, köztük a Hunor mentőszolgálat is. A magyar szervezetek eddig 27 embert mentettek meg.

Magyar állampolgárságú áldozatról eddig nincs információ.

Gazdaság

Gulyás Gergely a gazdasági helyzetről szólva elmondta: Magyarország teljesíti azt amit ígért, azaz mind a nyugdíjasok, mind a munkavállalóknál a béremelés meghaladta a magas inflációt is. Rendben folyósítják a 13. havi nyugdíjat is. A miniszter hangsúlyozta: „amikor Gyurcsányék voltak kormányon, akkor elvették a 13. havi nyugdíjat, míg most a kormány nem ezt teszi, hanem segíti az időseket”.

Elmondta: a munkahelyek megvédése, és az infláció leszorítása a legfontosabb feladat, valamint a recessziót elkerülése. Folytatódnak az ipari és mezőgazdasági beruházások, a kormány pedig egy 2030-ig tartó energiastratégiát is tárgyalt: atomenergia, napenergia és hálózatfejlesztés is fontos szerepet fog játszani a jövőben. „Ha megérkeznek az uniós források, akkor jelentős energiafejlesztések indulnak.” – tette hozzá. Szólt arról is, hogy az ipari parkokhoz kapcsolódó vízellátás modernizálása is napirenden van.

 

Békepártiság

Gulyás ezután kitért az orosz-ukrán háborúra. A miniszter kifejtette:

Azonnali tűzszünetre, és béketárgyalásokra van szükség. A magyar álláspontot tükrözi az ENSZ főtitkárának a nyilatkozatát is. El kell kerülni, nehogy világháború legyen.”

– tette hozzá. Gulyás világossá tette, hogy anyailag támogatták Ukrajnát, és elutasítják az orosz agressziót. „Fegyvereket nem küldünk, mert azt csak Kárpátalján keresztül lehetne küldeni, és akkor veszélybe kerülne az ottani magyarság is.” – szögezte le.

 

Kuratóriumi tagság

A miniszter bejelentette: a kormányülés végén az érintett miniszterek lemondtak az egyetemi kuratóriumokban betöltött pozíciójukról február 15-től. Erre az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások miatt volt szükség.

Gulyás Gergely a náci és a kommunista propagandához hasonlította Gwendolin Delbos-Corfield francia EP képviselő kijelentéseit, miszerint „köztudott, hogy a magyar titkosszolgálatok szivárogtatnak Oroszországnak, továbbá élen jár a hamis hírek terjesztésében”. Később ugyan pontosította szavait, de Gulyás szerint ennek ellenére a politikus kijelentésének jogi következményei kell, hogy legyenek – írja a Mandiner.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére