Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: Újra zavartalanul működik a Barátság kőolajvezeték

888.hu

2022.11.16. 16:00

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón elmondta, hogy az ország energiaellátása biztosított, és abban az esetben is biztosítva van, ha a kőolajvezeték bármilyen okból kifolyólag ismét meghibásodna.

 

Gulyás Gergely a Barátság kőolajvezeték leállásával kapcsolatban elmondta, hogy szerencsére nem maga a vezeték, hanem annak áramellátása sérült.

A miniszter kiemelte, hogy a leállás csupán ideiglenes volt, de az ország energiaellátása abban az esetben is biztosítva van, ha a kőolajvezeték bármilyen okból kifolyólag ismét meghibásodna. Újságíró kérdésre Gulyás Gergely elmondta, hogy a kőolajvezeték további működésképtelensége esetén tengeri úton, Horvátországon keresztül is érkezhet Magyarországra kőolaj.

Gulyás hozzátette, a Barátság kőolajvezeték szerda délután kettő órától, alacsonyabb nyomással, de ismét üzemel.

A lengyelországi rakétabecsapódással kapcsolatban a Miniszterelnökség vezetője megerősítette, hogy ukrán légvédelmi rakéta csapódott be a lengyel településen.

 

A kapcsolódó, teljes körű vizsgálat végeredményét meg kell várni.”

– tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban a miniszter kiemelte, hogy a háborúért teljes mértékben Oroszország a felelős, s háború nélkül a rakétabecsapódásra sem kerülhetett volna sor, viszont amennyiben ukrán rakéta okozta két lengyel ember halálát, úgy nehéz közvetlen orosz felelősségről beszélni.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a szerdai kormányülésen egy turisztikai akciótervet fogadott el a magyar kormány. A miniszter úgy fogalmazott, hogy ahhoz, hogy a szállodák és vendéglátó egységek nyitva tudjanak tartani, ahhoz a kormány támogatása is szükséges. Ahogy fogalmazott,

 

változnak a szép kártya felhasználási szabályai: eltörlik a különböző „füleket”, így egyben lesznek felhasználhatóak a kártyán lévő összegek.

 

Ezen felül a miniszter elmondta, hogy a kormány felfüggeszti a a turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését 2023. március 31-ig.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére