Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely válaszolt Karácsonynak: Minden felajánlást köszönettel fogadunk Budapesttől

888.hu

2022.10.10. 18:00

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság elleni küzdelem, a családok és a munkahelyek védelme óriási terhet ró az országra, ennek megfelelően minden felajánlást köszönettel fogadunk a leggazdagabb önkormányzatok – így a főváros – részéről, amellyel hozzá tudnak járulni a magyar családok és munkahelyek megvédése érdekében létrehozott rezsivédelmi alap forrásaihoz – olvasható többek között Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetőjének nyílt levelében, amit Karácsony Gergelynek küldött.

 

„Miniszterelnök úrhoz címzett nyílt levelére válaszul tájékoztatom, hogy az idei évben a kormány legfontosabb feladatának tekinti, hogy megvédje a magyar családokat és a magyar vállalkozásokat a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt kialakult energiaválság következményeitől.”
– írta Karácsony Gergelynek írt válaszlevelében Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökség vezetője közölte, ezért a háztartásoknak – köztük a budapesti polgároknak is – havi 181 ezer, évente több mint kétmillió forint erejéig rezsitámogatást biztosítunk.Ez Európában a legnagyobb mértékű családoknak nyújtott rezsitámogatás.

A kormány ezenkívül további fűtéstámogatást biztosít a nagycsaládosok részére, valamint tűzifa és barnakőszén programot indított.

Magas infláció mellett is biztosítjuk a nyugdíjak értékállóságát, visszaadtuk a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat és idén is fizetünk nyugdíjprémiumot legidősebb honfitársainknak. Az értékálló nyugdíjak és a családtámogatások nagy mértékben hozzájárulnak az önkormányzatok szociális ellátási feladatainak mérsékléséhez – tette hozzá.

 

 

Gulyás közölte, a magyar kormány számára kiemelt jelentőségű a munkahelyek védelme, ezért segítik a bajba jutott vállalkozásokat is. Támogatási programot indítottak az energiaintenzív feldolgozóipari kis- és középvállalkozások számára.

 

Több mint 200 milliárd Ft-tal fogjuk támogatni energiakiadásaikat és energiahatékonysági beruházásaikat. A kormány aktívan dolgozik a gyármentő program részletein és szükség esetén újabb munkahelyvédelmi akciótervvel áll elő. Ezekkel a programokkal a kormány nem csak a munkahelyeket védi meg, hanem a gazdaság működésének támogatásával az önkormányzati adóbevételeket is.”

 

A Miniszterelnökség vezetője rámutatott, az elmúlt években a baloldal, ezen belül Karácsony Gergely és pártja, sőt a főváros közpénzből fizetett brüsszeli képviselői következetesen elutasították az atomenergiát, mindenhol – így Brüsszelben is – mindent megtettek, hogy az energiabiztonságot szavatoló paksi bővítést megakadályozzák, míg most Ön a paksi áramban rejlő rendkívüli lehetőségekről és az atomenergiából kinyerhető olcsó energiáról írt levelet.

Mivel az Önök által minden eszközzel gáncsolt paksi bővítés még nem készült el, a most működő paksi blokkok Magyarország éves áramfogyasztásának mintegy harmadát fedezik. Az olcsó paksi áram teszi lehetővé, hogy a magyar családok az Európai Unió legalacsonyabb áramdíját fizessék.

A fennmaradó energiaigényt a paksi áram sokszorosáért termelő egyéb erőművekből, illetve importból kell fedezni. Ezért az Ön kérésének teljesítése – mely a háztartások helyett az önkormányzatoknak biztosítaná a paksi áramot – a rezsicsökkentés megszüntetésével járna. Ezt a kormány elutasítja.

Az önkormányzatok költségvetési helyzetének felmérése és a megnövekedett energiaköltségekkel kapcsolatos tárgyalásokra a kormány miniszteri biztost nevezett ki – olvasható a levélben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére