Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyorsíthatja a fertőzés megállapítását az új teszt

888.hu

2020.04.03. 15:02

Gyorsabbá válik a fertőzés felismerése, így hamarabb juthat megfelelő ellátáshoz a beteg. A koronavírus elleni harcban nagy segítséget jelenthet a napokban bevezetett gyorsteszt.

A járvány jelenlegi, második szakaszában, a gócpontok kialakulásának időszakában már az ország egész területén előfordulhatnak fertőzések, és a kontaktuskutatások is egyre kevésbé valósíthatóak meg – írja a mandiner.hu. Ebben a helyzetben jelent könnyebbséget a vírus elleni harcban a napokban bevezetett gyorsteszt, ami

megnöveli a diagnosztika gyorsaságát, így a betegellátás hatékonyságát is.

A gyorsteszt kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak az erre kijelölt speciális mentőegységek alkalmazhatják járványügyi hatósági határozat vagy háziorvosi megrendelés alapján.

A koronavírus-gyanús esetekhez hatósági elrendelés vagy a háziorvos kérése nyomán különleges felszereltségű mentőkocsik érkeznek ki.

Ők veszik le és továbbítják a mintát, amely a fertőzöttség gyanúját igazolhatja.

A héten két gyártótól származó gyorstesztet vettek használatba a mentőszolgálatnál, és mindkettőhöz kiképezték a mentőegységeket.

Az eljárásrend alapján a védőfelszerelésben kiérkező mentődolgozó az ujjbegyből vett vérmintát cseppenti egy tesztlapocskára, majd pufferoldat hozzáadása után megvizsgálja az eredményt.

A gyorsteszt kimutathatja a fertőzöttséget, az aktív fertőzőképességet, a betegség elmúltát és természetesen a fertőzésmentességet is.

A pozitív eredményt követően az egészségi állapotot is figyelembe véve kerül a beteg házi karanténba vagy kórházba.

A teszt meggyorsítja a betegség elleni harcot, rutinszerű alkalmazása pedig épp a járvány jelen szakaszában jelent nagy segítséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére