Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány anyósa is ügynök lehetett?

Sümeghi Lóránt

2016.07.22. 09:28

Egy nyugat-német újságírót, a Spiegelnél dolgozó Günther Zachariast többek között Gyurcsány Ferenc anyósa, a fiatal Apró Piroska is megfigyelte, habár nem sikerült elég közel férkõznie hozzá.

Egy nyugat-német újságírót, a Spiegelnél dolgozó Günther Zachariast többek között Gyurcsány Ferenc anyósa, a fiatal Apró Piroska is megfigyelte, noha nem sikerült elég közel férkőznie hozzá.

A Pesti Srácok hozta nyilvánosságra azt a dokumentumot, amelyen Gyurcsány Ferenc anyósának, Apró Piroskának az aláírása olvasható, amely minden bizonnyal arra utal, hogy ő is ügynöki munkát végezhetett.

A Balatonszéplakon felépített Hotel Interpress nem csupán újságírókat fogadott, ugyanis a Press-rezidentúra vezetője, a Bakos fedőnévre hallgató elvtárs így írt a Balaton melletti lehetőségekről: 

"A Press rezidentura az összes érdekelt osztályokat tájékoztatja, hogy ez évben is korlátlan számba módjában áll újságírókat, újságíráshoz bármilyen tág értelemben kapcsolódó személyeket, idegenforgalmi szakembereket, idegenforgalomhoz bármilyen széles értelmezésben kapcsolódó személyeket IDEGENFORGALMI fedéssel hazánkba meghívni… A meghívottak utazási költségeit a meghívó fél fedezi… Az itt-tartózkodás teljes költségeit, beleértve a programokat az Idegenforgalmi Tanács fedezi”

A dokumentum alapján a Magyar Nemzetet megalapító Pethő Sándor fia, Pethő Tibor is ügynökként dolgozhatott Apró Piroska mellett, aki a MÚOSZ-nál töltött nyári gyakorlata alatt szerezte az információkat a hazánkban üdülő nyugati vendégekről Szolnok Péter (alias Bakos) alatt:

"1968. julius 15.-től 26.-ig üdült Balatonszéplakon Günter Sacharias és felesége. Üdülésük utolsó napjaiban ismertem meg őket. Annak ellenére, hogy igen szimpatikus és kellemes emberek voltak, minden olyan beszélgetés elől, ami komolyabb témákat érintett volna, mereven elzárkóztak. Üdülésük első részében Szabó Zoltán foglalkozott velük..."

1968. 7. 30. Balatonszéplak. /Apró Piroska/”

 (Pesti Srácok, Blikk)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére