Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány elismerte, hogy a cége fizetett Czeglédynek

Forisek Ádám

2017.10.06. 09:28

A Klubrádiónak adott nyilatkozatában a DK vezetõje elismerte, hogy csaknem nyolcvanmillió forintos kölcsönnel segítette Czeglédy Csaba cégét.

Gyurcsány Ferenc a Klubrádiónak adott nyilatkozatában elismerte, hogy a tulajdonában álló Altus Portfólió korábban negyedmillió eurós – átszámítva mintegy nyolcvanmillió forintos – kölcsönnel segítette ki a mintegy hárommilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégét, a Human Operatort.

A Magyar Idők birtokába került szerződést a kölcsönadó részéről Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, az Altus Portfólió vezérigazgatója írta alá, lejárati ideje pedig 2016. április 30-a volt. A szerződésben a kamatot az aktuális jegybanki alapkamat mértékében határozták meg, ezenfelül a kölcsönvevőnek 4800 eurót kellett fizetnie, az egész ügyletre pedig Czeglédy készfizető kezességet vállalt.

Ismert, Czeglédy (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként Gyurcsány Ferenc és az MSZP jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

A gyanú szerint a férfi által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Human Operator Zrt. köré szerveződő céghálózat 2013 és 2016 között mintegy hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A Human Operatorhoz kapcsolódó iskolaszövetkezetek nagy része a cég által közvetített diákmunka után nem fizette ki a tanulók májusi és júniusi bérét. Az elmaradás a becslések szerint mintegy ezer diákot érint, és súlyos milliókra rúg.

Közben a Csongrád Megyei Főügyészség jogsegélykérelemmel fordult az osztrák hatóságokhoz a Czeglédy-ügyben. Szanka Ferenc szóvivő közleménye szerint a bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében június 27-én Ausztriában, egy a magyar határhoz közeli kisváros bankfiókjában lefoglaltak csaknem egy kilogrammnyi befektetési célú aranyat egy Czeglédy Csaba nevére nyitott széfben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a nyomozás során a bűncselekményből származó vagyon elkobzásának biztosítására bankszámlákat, más személyek tulajdonában álló és céges ingatlanokat vett zár alá, kötvényeket és aranyrudakat foglalt le.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke csütörtökön a Klubrádiónak elmondta: feleségét, Klárát azzal kereste meg Czeglédy, hogy egy-két hónapos átmeneti fizetési gondjai vannak, és kérte, adjanak neki kölcsön. "Klára megfontolta, úgy döntött, hogy normál jegybanki alapkamattal, tisztességes szerződési körülmények között ad a Csabának pénzt, hogy ki tudja fizetni a béreket."

Semmi kivetnivalót nem látok ebben" 

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc, aki nem tudja, hogy ez a pénz visszaérkezik-e valamikor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére