Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Gyurcsányékkal beszélgetsz a Facebookon, megkaparintják az adataidat

Fodor-Horváth Zsófia

2020.01.08. 11:08

És kampánycélokra használják fel, hogy magukat erősítsék.

Komoly választói adatbázist épít a Gyurcsány–Bajnai-hátország, kihasználva a legújabb kampánytechnikákat és a közösségi oldalakat, az egész mögött pedig a volt miniszterelnökök bizalmi emberei, Ficsor Ádám és Szigetvári Viktor állnak – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A 2018-as választások előtt, már 2016 decemberében létrehoztak egy DatAdat Professional Kft. nevű céget Ficsor Ádám, Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnöke, majd Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter vezetésével, Szigetvári pedig menedzserként dolgozott a cégnél. A biznisz annyira jövedelmezőnek bizonyult, hogy Bajnai Gordon sem akart kimaradni, ő 2017 februárjában csatlakozott az Ebit Consulting Kft. nevű cégén keresztül, tízszázalékos részesedéssel. A DatAdat tulajdonosa még Dessewffy Tibor, az ELTE Digitális Szociológia Kutatóközpontjának vezetője is – írja a Magyar Nemzet. A cél nem kevesebb, mint a bukott balliberális vezetők hátországának kiépítése: ez pedig hozzájárulhatott a DK 2018-as EP-választásokon és az önkormányzati választásokon elért eredményeihez.

A cég adatalapú marketing-tanácsadással, kutatással és adatszolgáltatással foglalkozik, különböző webalkalmazásokat fejlesztenek, IT adatszolgáltató rendszereket építenek ki multinacionális piaci szereplők részére. Fejlesztett alkalmazásaik között szerepel a „Voter Relationship Manager” nevű csomag, aminek célja a Magyar Nemzet szerint a választói kapcsolattartás a közösségi média, azon belül is a Facebook felhasználásával. Ez azért is valószínű, mert a DatAdat együttműködik a Ben Horowitz vállalkozásának tulajdonában álló Nationbuilder nevű amerikai közösségi kampányfejlesztő vállalkozással, egy Facebook Messengerre épített, politikai kampányokra fejlesztett botprogram kapcsán. Ismerősen hangzik? Talán nem véletlenül: Gyurcsány Ferenc mára már nevetség tárgyává vált „Írj rám Feri!” chatbot-kezdeményezése is pont így működik, de felesége oldaláról az is kiderül, hogy a vele való internetes kapcsolattartás esetén „adatfeldolgozóként a DatAdat Professional Kft. működik közre, biztosítja az adatok tárolásához szükséges szervereket, amelyek az EGT területén belül találhatók” – derítette ki a Magyar Nemzet.

Ha tehát Gyurcsányékkal beszélgetünk a Facebookon, akkor az adatainkat azonnal megkaparinthatják és a saját kampánycéljaikra használhatják fel.

Ez tehát – többek között – a magyarázata annak, hogyan épül újra a Gyurcsány–Bajnai-hátország, valamint, hogy mi magyarázhatja, hogy a szemkilövető újra erősödik a politika hadszínterén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére