Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halász János: Nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel, ha Márki-Zay mozgalmát külföldről finanszírozták

888.hu

2022.10.30. 12:20

Nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel, ha Márki-Zay Péter mozgalmát külföldről finanszírozták a választási kampány idején, ezért ezzel az üggyel az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának is foglalkoznia kell – mondta Halász János, a bizottság fideszes alelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

Magyarországon, de más államokban is, a törvények szigorúan tiltják külföldi szervezetek beavatkozását – például anyagi támogatás formájában – a demokratikus választásokba.

 

EZZEL SZEMBEN AZ VOLT OLVASHATÓ, HOGY MÁRKI-ZAY PÉTER, AZ ELLENZÉK KÖZÖS MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE NEMHOGY BEVALLOTTA, HANEM INKÁBB DICSEKEDETT AZZAL, HOGY ŐK TÁMOGATÁST KAPTAK.

– idézte fel Halász János.

Az Origo rámutatott, ha így volt, és ezt a pénzt a választási kampányra használták, akkor ez törvénytelen.

Emlékeztetett, hogy Márki-Zay Péter már korábban is utalgatott arra, hogy a kampánya mögött esetleg amerikai források lehetnek.

„Kiruccant Amerikába, videókban számolt be róla, hogy ott ő nyíltan pénzt gyűjt a kampányához, meg a politikai építkezéséhez. Aztán 2022. március közepén is beszélt, a kampány kellős közepén, arról, hogy ő szövetséget kötött az Action for Democracy nevű szervezettel.”

– mondta az előzményekről a bizottság alelnöke.

Halász János kiemelte, az év elején létrehozott Action for Democracy „csupa Soros-emberből áll, és kimondottan a magyar választások befolyásolása volt a célja”.

„Még a szervezet vezetője is beszélt róla, hogy a magyar választások inspirálták ennek a szervezetnek a megalapítását. Egy olyan ember ennek a vezetője, Korányi Dávid, aki Bajnai Gordonnak főtanácsadója volt, kül- és biztonságpolitikáért felelős szakállamtitkára.” – jegyezte meg.

Hozzáfűzte, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy „pénzt kaptak, dollárt kaptak, gurultak hozzájuk a dollárok”.

 

ELŐSZÖR CSAK NÉHÁNY SZÁZMILLIÓRÓL BESZÉLT, DE AZTÁN KIDERÜLT, HOGY AZ MAJDNEM KÉTMILLIÁRD FORINT. HA EZT A PÉNZT A KAMPÁNYRA KÖLTÖTTÉK, AZ TELJESEN TÖRVÉNYTELEN.

„Ha ellenőrizetlenül, tisztázatlan helyekről pénz kerül egy ország választási kampányába külföldről, az abban az országban nemzetbiztonsági kockázatnak minősül.”
– hangsúlyozta a bizottság alelnöke, hozzátéve, hogy külföldről nem határozhatják meg, hogy a magyar választók hogyan döntsenek, mert ez a nemzeti szuverenitásba való beavatkozás.

Halász János elmondása szerint a baloldal hatalomra kerülése esetén a kampányukat támogató szervezetek „benyújtották volna a számlát”.

A politikus szerint ráadásul a baloldal választási kampányával több probléma is van.

 

EGYRÉSZT AZ ADATVÉDELMI HATÓSÁG VIZSGÁLJA AZT, HOGY AZ ELLENZÉK KAMPÁNYÁBAN MILYEN ADATOKAT HASZNÁLTAK FEL, AMIKOR SOK-SOK EMBERT „ZAKLATTAK” SMS-KAMPÁNNYAL, OLYAN, AKÁR JOBBOLDALI VÁLASZTÓKAT IS, AKIK NEM VOLTAK AZ Ő TÁMOGATÓIK.

Halász János utalt arra is, hogy az ellenzéki szövetség kampányában közreműködő DatAdat és a Demokratikus Koalíció között személyi összefonódások figyelhetők meg, a céggel kapcsolatban ráadásul adóelkerülés ügyében folyik vizsgálat.

Ha pedig a baloldali pártok Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül külföldi finanszírozást kaptak, az súlyosan veszélyezteti az ország nemzeti szuverenitását, ezért kell ezzel az ügyel foglalkoznia a Nemzetbiztonsági Bizottságnak is – mondta Halász János.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére