Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halász János: Nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel, ha Márki-Zay mozgalmát külföldről finanszírozták

888.hu

2022.10.30. 12:20

Nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel, ha Márki-Zay Péter mozgalmát külföldről finanszírozták a választási kampány idején, ezért ezzel az üggyel az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának is foglalkoznia kell – mondta Halász János, a bizottság fideszes alelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

Magyarországon, de más államokban is, a törvények szigorúan tiltják külföldi szervezetek beavatkozását – például anyagi támogatás formájában – a demokratikus választásokba.

 

EZZEL SZEMBEN AZ VOLT OLVASHATÓ, HOGY MÁRKI-ZAY PÉTER, AZ ELLENZÉK KÖZÖS MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE NEMHOGY BEVALLOTTA, HANEM INKÁBB DICSEKEDETT AZZAL, HOGY ŐK TÁMOGATÁST KAPTAK.

– idézte fel Halász János.

Az Origo rámutatott, ha így volt, és ezt a pénzt a választási kampányra használták, akkor ez törvénytelen.

Emlékeztetett, hogy Márki-Zay Péter már korábban is utalgatott arra, hogy a kampánya mögött esetleg amerikai források lehetnek.

„Kiruccant Amerikába, videókban számolt be róla, hogy ott ő nyíltan pénzt gyűjt a kampányához, meg a politikai építkezéséhez. Aztán 2022. március közepén is beszélt, a kampány kellős közepén, arról, hogy ő szövetséget kötött az Action for Democracy nevű szervezettel.”

– mondta az előzményekről a bizottság alelnöke.

Halász János kiemelte, az év elején létrehozott Action for Democracy „csupa Soros-emberből áll, és kimondottan a magyar választások befolyásolása volt a célja”.

„Még a szervezet vezetője is beszélt róla, hogy a magyar választások inspirálták ennek a szervezetnek a megalapítását. Egy olyan ember ennek a vezetője, Korányi Dávid, aki Bajnai Gordonnak főtanácsadója volt, kül- és biztonságpolitikáért felelős szakállamtitkára.” – jegyezte meg.

Hozzáfűzte, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy „pénzt kaptak, dollárt kaptak, gurultak hozzájuk a dollárok”.

 

ELŐSZÖR CSAK NÉHÁNY SZÁZMILLIÓRÓL BESZÉLT, DE AZTÁN KIDERÜLT, HOGY AZ MAJDNEM KÉTMILLIÁRD FORINT. HA EZT A PÉNZT A KAMPÁNYRA KÖLTÖTTÉK, AZ TELJESEN TÖRVÉNYTELEN.

„Ha ellenőrizetlenül, tisztázatlan helyekről pénz kerül egy ország választási kampányába külföldről, az abban az országban nemzetbiztonsági kockázatnak minősül.”
– hangsúlyozta a bizottság alelnöke, hozzátéve, hogy külföldről nem határozhatják meg, hogy a magyar választók hogyan döntsenek, mert ez a nemzeti szuverenitásba való beavatkozás.

Halász János elmondása szerint a baloldal hatalomra kerülése esetén a kampányukat támogató szervezetek „benyújtották volna a számlát”.

A politikus szerint ráadásul a baloldal választási kampányával több probléma is van.

 

EGYRÉSZT AZ ADATVÉDELMI HATÓSÁG VIZSGÁLJA AZT, HOGY AZ ELLENZÉK KAMPÁNYÁBAN MILYEN ADATOKAT HASZNÁLTAK FEL, AMIKOR SOK-SOK EMBERT „ZAKLATTAK” SMS-KAMPÁNNYAL, OLYAN, AKÁR JOBBOLDALI VÁLASZTÓKAT IS, AKIK NEM VOLTAK AZ Ő TÁMOGATÓIK.

Halász János utalt arra is, hogy az ellenzéki szövetség kampányában közreműködő DatAdat és a Demokratikus Koalíció között személyi összefonódások figyelhetők meg, a céggel kapcsolatban ráadásul adóelkerülés ügyében folyik vizsgálat.

Ha pedig a baloldali pártok Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül külföldi finanszírozást kaptak, az súlyosan veszélyezteti az ország nemzeti szuverenitását, ezért kell ezzel az ügyel foglalkoznia a Nemzetbiztonsági Bizottságnak is – mondta Halász János.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére