Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamarosan kezdődhet a katonák beoltása

888.hu ; MTI

2021.02.03. 10:15

A Honvédelmi Minisztérium Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban Benkő Tibor részletesen beszámolt a tárca oltási protokolljáról.

Hamarosan kezdődhet a katonák beoltása – jelentette be a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor kiemelte: a koronavírus-járvány elleni védekezésben fontos mérföldkőhöz ért az ország. Az elérhető és engedélyezett vakcinákkal az egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozók beoltását követően – az operatív törzs által meghatározott oltási ütemterv szerint – hamarosan megkezdődik a Magyar Honvédség (MH) és a Honvédelmi Minisztérium (HM) dolgozóinak beoltása.
Azt mondta: az MH és a HM oltási protokollja követi a kormány oltási stratégiáját.

Ennek megfelelően elsőként az egészségügyben dolgozók kaphattak a vakcinából, köztük azok a katonák és egészségügyi alkalmazottak, akik a Honvédkórházban, a védelem, illetve csapategészségügy területén látják el feladataikat.”

A honvédelmi tárca a teljes személyi állományának biztosítja az immunizálást. Az érkező vakcinák mennyiségének függvényében készen állnak arra, hogy az MH és a HM aktív szolgálatot ellátó teljes állományát – beleértve az aktív szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katonákat – az országban 22 oltóponton, 95 oltóhelyen rövid idő alatt beolthassák.

Az oltási sorrendben azok a katonák kaphatják meg először az oltást, akik a közeljövőben kezdik meg külszolgálati vagy missziós feladataikat.”

Utánuk a járványügyi védekezésben részt vevő és a kiemelt honvédelmi feladatokat, illetve az ország biztonságát garantáló készenléti szolgálatokat ellátó katonák beoltása következik. A személyi állomány további tagjainak immunizációja az operatív törzs által jóváhagyott ütemterv szerint történik a Magyar Honvédség által működtetett oltóhelyeken. Az oltás önkéntes és ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges – hangsúlyozta a miniszter, aki ezért is mindenkit arra kért, hogy minél előbb regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Benkő Tibor kitért arra, hogy a nyugállományúak szervezeteivel és egyesületeivel együttműködve kiemelt figyelmet fordítanak azokra a nyugállományú katonákra és honvédségi dolgozókra, akiknek segítségre van szükségük az informatikai eszközök használatában. Ők előzetes értesítést követően a területileg kijelölt oltóponton kaphatják majd meg a vakcinát.

A miniszter videójában azt is elmondta, hogy bár a HM és az MH a járvány kezdetén bevezetett szigorú rendszabályokkal igyekezett mindent megtenni az állomány egészségének megóvásáért, több mint 4 ezren megfertőződtek. 97 százalékuk meggyógyult, de három munkatárs – egy önkéntes tartalékos katona és két honvédelmi alkalmazott – elhunyt a koronavírus-fertőzés következtében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére