Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Havas Szófia már az MSZP-nek is sok? Felfüggeszthetik párttagságát az '56-os téveszméi miatt

Vincze Viktor Attila

2016.10.26. 16:08

Az MSZP országos elnöksége soron kívüli ülésén megtárgyalja Havas Szófia párttagságának azonnali felfüggesztését és a fegyelmi eljárás megindítását - jelentette be a szocialista párt. Mint ismeretes Havas Szófia szerint 1956-ban a forradalmárok házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat, és a forradalom nem törhetett volna ki a CIA nácikból álló diverzánsosztagai nélkül.
Havas Szófia, aki a szocialista párt egészségügyi tagozatának elnöke, a sajtóbeszámolók szerint az orosz állami televízió egyik műsorában gyalázta az 1956-os forradalmat és szabadságharcot.

A János kórházban tevékenykedő, és 1956-al kapcsolatban már korábban is fura dolgokat nyilatkozó szocialista politikusnő az '56-os forradalom és szabadságharc kitörését a nyugati titkosszolgálatok művének tulajdonította, ami szerinte csak egy olyan CIA-s akció volt, amelyet a nácikkal közösen szerveztek meg egy fasiszta-ellenforradalmi puccs érdekében.

Havas Szófia nagy felháborodást okozó 56-os meglátásaival kapcsolatban az MSZP közleményt adott ki, amelyben rögzítette, véleményük az 1956-os forradalom és szabadságharc kapcsán világos:

Nagy Imre örökségét büszkén vállalják, a hősök és áldozatok emlékét kegyelettel megőrzik.

Ez azt jelenti, hogy aki a párt tagjaként ezzel ellentétes nyilatkozatot tesz, az megsérti az MSZP alapszabályát – közölték.

Azt írták, Havas Szófia forradalomról tett nyilatkozata teljes egészében szembe megy a szocialista párt álláspontjával, bár tudják, véleményét alapvetően befolyásolja az a családi trauma, személyes tragédia, melynek során 1956-ban elveszítette édesapját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére