Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiánypótló történelmi kiadvány: Trianon-kislexikon A-tól Z-ig

888.hu

2020.10.01. 14:10

A kutatással is foglalkozó középiskolai tanár Trianon-kötete hiánypótló kiadvány.

Trianon-kislexikon A-tól Z-ig címmel jelent meg Molnár Zsolt, a Balassi Bálint Gimnázium tanárának kötete. Célja, hogy segítsen eligazodni az 1920-hoz vezető események és a hatásukra kialakult jelenségek útvesztőjében.

A frissen bemutatott kötetben több mint 800 címszó található,

elsősorban iskolásoknak készült.

Mint Dunai Mónika, Rákosmente és Kőbánya országgyűlési képviselője Facebook-bejegyzésében kiemelte, hiánypótló munkáról van szó.

Fontos, hogy minden fiatal tisztában legyen a múlttal. Azzal, hogy mi történt a nemzettel az első világháború végén, 1920-ban, milyen veszteségeket szenvedtünk el, és mindezek ellenére hol tartunk most.

„Mi, rákosmentiek büszkék lehetünk arra, hogy Rákosmentén olyan tanárok vannak, mint Molnár Zsolt, akik a tehetséggondozás mellett ilyen fontos kiadvány megírását is vállalják” – húzta alá Dunai Mónika.

Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa kiemelte, ez az év az erős magyar közösségek éve is, a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus éve, amelyben meg kívánják mutatni mindazokat a sikereket, eredményeket, amelyeket a magyarok elértek az elmúlt száz évben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére