Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így látja a világot Novák Katalin

888.hu

2022.03.09. 15:15

A jobboldal köztársaságielnök-jelöltje az utóbbi hónapokban több helyen is adott olyan interjúkat, melyekből betekintést tekinthetünk személyes világképébe és gondolkodásába többek között olyan témákban mint a vallás és hitélet, valamint a magyarság jelenlegi helyzete.

 

Novák Katalin, a Fidesz-KDNP köztársaságielnök-jelöltje 2021. szeptember 17-én részt vett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 15. kongresszusán az erdélyi Marosszentgyörgyön, melyen a követkőt állította:

 

„Az a célunk, hogy jó legyen magyarként élni, magyar gyermeket nevelni, biztonságban, békességben, szeretetben. Ez a garanciája annak, hogy végül a jövőt mi, magyarok nem mások ellenében, hanem másokkal együtt nyerjük meg.”

 

A Családi Lap magazin májusi lapszámában az édesanyjával adott közösen egy interjút, melyben elmondta:

„Már a nagyszülőktől megtanultam, hogy teljesen mindegy, hogy az ember orvos, tanár, vagy miniszter, a legfontosabb a családi biztonság, és a munka iránti alázat és tisztelet. A mozgatórugó ez kell, hogy legyen. Persze ahhoz, hogy tisztességgel végezzük a feladatunkat, egészséges önértékelésre van szükség. »Soha ne szállj el, és ne gondolj magadról túl sokat! Mindig lefelé nézz, tartsd szem előtt az elesettebbeket, akkor értékelni fogod a helyzetedet, bárhol is légy a világban« – ezt tanultam a nagyszüleimtől és a szüleimtől. Sok szempontból szerencsés vagyok, és ezt tudom is értékelni. Feladatom, hogy éljek a lehetőségeimmel, álljak ki az emberekért, és használjam ki az adottságaimat. Szeretném hinni, hogy a kapott örökségemhez méltó módon tudom végezni a munkámat.”

 

A Reformátusok lapjában tavaly novemberben pedig a vallásról és hitről nyilatkozott:

„Én református keresztyén magyar vagyok, gyerek, szülő, feleség, testvér. Ez az identitásom. Amikor meg tudjuk fogalmazni, kik vagyunk, olyan igazodási pontokat találunk, amelyek leegyszerűsítik az életünket és megkönnyítik a döntéseinket. Keresztyénnek lenni felelősség és bizonyosság: a keresztyén ember tudja, hogy van dolga, és jó esetben azt is felismeri, hol, kivel van dolga, és mi a feladata. Keresztyénként a hittestvéreinkért, magyarként pedig honfitársainkért tartozunk felelősséggel.”

Továbbá ez is elhangzott:

„Amióta közhivatalt viselek, a miatyánk átértékelődött számomra. Az imádság végén azt mondjuk: »mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség«, de sokszor a hangsúlyt az »ország«, »hatalom« és »dicsőség« szavakra tesszük, holott a »tiéd«-re kellene. Akárhányszor mondom el a miatyánkot, ennél a résznél minden alkalommal tudatosul bennem: az ország, a hatalom és a dicsőség nem az enyém, nem a miénk, hanem csakis az Istené. Ebből a mondatból is kiderül, hogy a hatalom, a hivatal, a tisztség kegyelemből ered. Ez a gondolat pedig felvértez erővel, energiával, valódi biztonságérzettel.”

 

Tavaly év végén, köztársaságielnök-jelölti megválasztása után az Indexnek adott hosszú interjújában többek között ezek a fontos gondolatok emelhetőek ki:

„Magyarország első női köztársasági elnökének lenni többletfelelősség.”
„A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni.”
„A magyar gyerekek, a családok sorsa marad a szívügyem, a jövőben is értük dolgozom.”
„Ahhoz, hogy legyen kinek megőrizni a Földet, szükség van a gyermekekre, a következő generációkra.”
„A közös magyar jövő részei a határon túl élő nemzettársaink, ugyanígy a beteg gyermeket nevelő vagy egyszülős családok, de a felzárkózó roma közösségek is.”

 

Idén februárban a német Die Tagespost egy portrét közölt, melyben a következőképpen vélekedtek a jobboldali politikusról:

„(…) Politikusként így tehát fontos hídnak számít az európai partnerekhez és sikerült teherbíró kommunikációs csatornákat kiépítenie Németországban és Franciaországban.”
„(…) Bátor fellépése, valamint nyelvi és tartalmi szuverenitása Magyarországot ismertebbé, rokonszenvesebbé és nagyvilágibbá teheti.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére