Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így tüntettek Vona ellen saját "gyermekei"

Sümeghi Lóránt

2017.01.28. 19:01

Vona Gábor, a Jobbik elnöke ellen tüntettek azok a gárdisták a párt évértékelõje elõtt, akik szerint a baloldali politizálással a pártelnök méltatlanná vált a gárdamellény viselésére.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke ellen tüntettek azok a gárdisták a párt évértékelője előtt, akik szerint a baloldali politizálással a pártelnök méltatlanná vált a gárdamellény viselésére.

A szervező, Silip Norbert gárdista, a Magyar Gárda Országos Elhárítás elnevezésű szerveződés volt parancsnoka korábban tipikus kommunista szalámizásnak nevezte Vona Gábor módszereit. Kifejtette:

balra tolódó politikájával nagyon nem értünk egyet, nem képviseli a mi álláspontunkat és ezzel szeretnénk jelképesen kifejezni azt, hogy megvonjuk a támogatásunkat a Jobbiktól."

Siliphez a Magyar Nemzeti Gárda, az V. Sebő Ödön Század, az Õrző Magyar Gárda, a Wass Albert Szövetség, a Hun-Kör, a Somló VédPajzs Szövetség, a Szabad Lelkek Mozgalom, a Magyar Nemzeti Front és a Gárdamotorosok csapata is csatlakozott.

Azért vonultak a Sport11 központhoz, hogy visszakérjék Vona Gábor gárdamellényét, ő azonban ezt megtagadta.

Miközben évértékelőjében Vona Gábor azt mondta, rájött, hogy pártja küldetése minden magyar ember képviselete, valójában egyre kevesebb embert tud megszólítani. A váltópárti pozícióra aspiráló Jobbik számára nem alakult sikeresen a 2016-os év – emlékeztet az Origo

A Századvég elemzése ugyanis kimutatta, hogy a párt szavazótábora nemhogy bővült volna, de még csökkent is tavaly.

Ennek értelmében a Jobbik egy év alatt elveszített legalább 330 ezer választót. Az elemzők szerint ennek az egyik oka az, hogy

a Fidesz, az egész Európa politikai térképét meghatározó migrációs válság kezelésében markánsabb és sikeresebb pozíciót foglalt el, mint a radikális párt.

A másik tényező pedig éppen az, amiről Vona kritikusai beszélnek, vagyis a Jobbik identitásválsága, a radikális múltat követő álbaloldali fordulat. A Magyar Nemzeti Gárda vezetői, Ináncsi József és Táskai Ferenc is bírálta Vonát korábban emiatt:

megdöbbenve figyeljük azt a gátlástalan, gumigerincű politizálást, amelyet Vona Gábor, a Jobbik elnöke folytat."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére