Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét indul a dunai cipőkbe köpő jobbikos Kulcsár Gergely

Sümeghi Lóránt

2019.09.11. 10:48

A Jobbik egy olyan párt, ahol vannak következmények – mondta néhány héttel ezelőtt a Jobbik alelnöke, Z. Kárpát Dániel, aztán helyet szorított a visszaléptetett Kulcsár Gergelynek a párt Hajdú-Bihar megyei listáján.

Nem engedi el a Jobbik Kulcsár Gergely kezét, az antiszemita megnyilvánulásokról ismert politikus a párt Hajdú-Bihar megyei listáján kapott helyet – értesült a Magyar Nemzet.

Emlékezetes, az októberi megmérettetésen Kulcsár eredetileg Debrecenben indult volna egyéni képviselőjelöltként a Momentummal és az LMP-vel szövetségben, ám vállalhatatlan múltja miatt (a holokausztot „kamukausztnak” nevezte; a vészkorszak áldozatainak emlékére állított Duna-parti emlékmű melletti, a zsidók Dunába lövését szimbolizáló cipőkbe beleköpött; párttársainak horogkereszttel kívánt boldog újévet) végül a két támogató párt kihátrált mögüle.

A „néppártosodó” Jobbikban továbbra sem bûn a zsidózás

Hosszas tanácskozás után eldöntötte a Jobbik, mi lesz a kommüniké a Szávay-ügyben, ami a héten derült ki. Mint ismert, kikerült egy hangfelvétel Szávay Istvánról, a párt egyik prominenséről, melyen hallható: a politikus nagy büszkeséggel meséli el párttársainak, hogy egy szórakozóhelyen hogyan ütött le egy zsidó nőt. Beszólt, hogy náci bűz van.

A visszalépést Kulcsár közösségi oldalán azzal indokolta: hisz a Jobbik–Momentum–LMP összefogás erejében, és nem szeretné, ha a személye elleni támadások rontanák a választási esélyeiket. A politikus azt állította, ő döntött a visszalépésről, a Momentum közleményé­ben viszont az állt, felkérték Kulcsárt a visszalépésre.

Azonban úgy tűnik, a Jobbik, amely valamilyen oknál fogva ragaszkodik Kulcsár Gergelyhez, most egy megyei listán szorított helyet a volt országgyűlési képviselőjének. Mindezt annak ellenére, hogy Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke pont Kulcsár visszaléptetését két hete még úgy magyarázta: egy hibát elkövető ember abszolút jogos belátásáról van szó.

A Jobbik egy olyan párt, ahol vannak következmények

– hangsúlyozta az alelnök a megyei listára tett párttársára utalva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére