Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét leleplezõdött egy LMP-közeli tanácsadó

Nagy Gábor

2018.02.15. 14:20

És ezzel együtt már megint megdõlni látszik a függetlenség mítosza.

És ezzel együtt már megint megdőlni látszik a függetlenség mítosza. Ezúttal Gégény Istvánról, a Simicska-birodalomhoz tartozó Hír TV „függetlenobjektív” szakértőjéről, a keresztény szellemiségű SZEMlélek blog főszerkesztőjéről derült ki, hogy 2017-ben szerepelt az LMP közpénzcsapján.

Az egyházbarátnak közel sem mondható 168 Óra ezzel a címmel jelentetett meg riportot még januárban:

Számolatlanul szórta a közpénzt marketingre és tanácsadókra az LMP-frakció 2017-ben”

A cikk szerint a bevándorlás-, abortusz- és LMBT-párti LMP 87 millió forintnyi közpénzt szórt ki tanácsadói megbízások címen.

Ám a 168 Óra által kikért országgyűlési dokumentumok alapján az is kiderült:

Gégény István, a Hír TV keresztényügyekben jártas szakértője, a SZEMlélek blog főszerkesztője is adott „kommunikációs tanácsokat” az LMP-nek.

Gégény két szerződéssel kötelezte el magát a párt mellett, és ezért 681 ezer forintot kapott. Hogy miben is segített Gégény az LMP-nek, arról nincs információ. Ahogy arra sem derült fény, hogy van, illetve vannak-e az LMP-nek további, esetleg még élő szerződései a főszerkesztővel.

Bár a hír január óta olvasható, azóta sem az érintett, sem a SZEMlélek blog nem reagált hivatalosan – írja a Katolikus Válasz.

Frissítés: Gégény István azóta reagált a Heti Válasznak az LMP-s szerződéssel kapcsolatban, arra pedig a Katolikus Válasz szerkesztője, Szerdahelyi Miklós írt válaszlevelet.

Pedig Gégény és az általa szerkesztett blogja is állítólag egységesen képviseli azt a függetlenséget célzó szemléletet, miszerint: „politika mint közélet igen, pártpolitika viszont nem”. Sőt, Gégény – a hódmezővásárhelyi esperes „botránya” kapcsán – maga mondta el Simicska tévéjében:

A pártpolitikát azonban hagyjuk meg a pártoknak, politikusoknak, jelölteknek, a pártpolitikai élet képviselőinek, a pártpolitika mindent leuraló terepén!”

Ennek fényében tehát különösképp érdekes Gégény politikai szerepvállalása a bevándorlás-, abortusz- és LMBT-párti LMP háza táján.

 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy Gégény épp azzal az LMP-vel szűrte össze a levet, akit szépen lassan bekebelez Simicska Lajos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére