Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt tudod kiszámolni, hogy mennyi lesz a rezsid

888.hu

2022.07.24. 09:30

Megjelent a lakossági rezsikalkulátor.

 

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak és energiaválság alakult ki. Egy év alatt

az áram ára több mint ötszörösére, a gáz ára több mint hatszorosára emelkedett,

és az áremelkedés tovább folytatódik. A magyar lakosság és gazdaság energiaellátásának védelmére – több más országhoz hasonlóan – a magyar kormány is energia-veszélyhelyzetet és hét pontból álló intézkedési tervet hirdetett ki, amely augusztusban lép életbe.

 

Németh Szilárd a rezsicsökkentés új szabályai kapcsán közölte: meghatároztak egy limitet, ameddig a gázt és a villanyt mindenki rezsicsökkentett áron kapja,

ez a limit a földgáz tekintetében 1729 köbméter/év, vagyis 144 köbméter/hónap, a villamos energiánál pedig 2523 kilowattóra évenként (kWh), ami 210 kWh havonkénti fogyasztásnak felel meg.

 

Az új tarifa, az ún. lakossági piaci ár jóval kisebb, mint a versenypiacokon tapasztalható ár:

2523 kWh/év fogyasztásig 36 forintért kapják a magyarok kWh-ként az áramot, e fölött pedig 70 forint 10 fillérért. A valós, tehát a versenypiaci ára az áramnak 268 forint 90 fillér.

 

Németh Szilárd megjegyezte:

a kedvezményes határig 23 forint 10 fillér az éjszakai áram a háztartások számára, e fölötti fogyasztásnál pedig 62 forint 90 fillér.

 

Kitért rá:

a földgáznál a kedvezményes tarifa az 1729 köbméter/év fogyasztásnál 102 forint köbméterenként, fölötte 747 forint, a valós piaci ár pedig 1020 forint.

 

A várhatóan tovább emelkedő energiaárak mellett is megvédjük a lakossági rezsicsökkentést – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében, majd hozzátették: Európában ez egy egyedülálló segítség, sehol máshol nincs olyan intézkedés, mely a családokat védené az elszabaduló energiaáraktól.

 

Egy magyar háztartásnak ez havi 181 101 forint és évi 2 174 829 forint megtakarítást jelent.

 

 

A rezsicsökkentésnek köszönhetően ennyit spórolnak a magyar családok a jelenleg ismert piaci árak mellett:

 

Rezsikalkulátor

 

Tudni szeretné, milyen változásokkal kalkulálhat rezsi költségeiben 2022 augusztus 1-től? Számolja ki Ön is könnyedén a kalkulátorunkkal a 2022. augusztus 1-től 2022. december 31-ig tartó időszakra érvényes árakkal a rezsijét! A rezsikalkulátor ITT érhető el.

 

Figyelem: az adatok tájékoztató jellegűek és kizárólag a lakossági fogyasztásra vonatkoznak!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére