Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól éltek tavaly a baloldali politikusok – nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok

888.hu

2022.02.01. 12:40

Mazsolázgattunk a vagyonnyilatkozatokból.

 

Százmillióval ér többet Gyurcsány értékpapír-megtakarítása

Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatából kitűnik: ingatlanvagyona nem változott tavalyhoz képest, továbbra is tulajdonában áll egy pápai, illetve felerészben egy kötcsei 3295 négyzetméteres ingatlan. Megállapítható ezen kívül, hogy továbbra is az Altus Portfólió Kft. tulajdonosa, amiből 6,2 millió forintnyi jövedelemhez jutott tavaly. A Böszmének van még egy több mint 348 millió forintos lakásvásárlásielőleg-követelése is, ami azt jelentheti, hogy lakást vásárol, és előlegként ennyit már ki is fizetett.

Fletó

értékpapír-megtakarítása egy év alatt 823 millió forintról 928 millió forintra ugrott,

ezzel együtt a banki hiteltartozása is nőtt, 2020-ban 58 milliós tartozása 2021-re 60 millióra duzzadt. Korábbi, 214 millió forintos értékpapír-fedezetű hitele 288 millióra emelkedett.

MTI/Kovács Tamás

Összezsugorodott a baloldal Messiásának a háza

Továbbra sincs autója és nagyobb összegű megtakarítása Márki-Zay Péternek – derült ki a hódmezővásárhelyi polgármester vagyonnyilatkozatából.

Bevallása szerint Márki-Zay 20,23 millió forintos hiteltartozása mellett háromfajta megtakarítással is rendelkezik: 8,52 millió forintja van önkéntes nyugdíjpénztárban, valamint 442,68 ezer forintos nyugdíjbiztosításról és 1,78 millió forintos lakástakarékról ír a dokumentumban.

Az előválasztás kapcsán publikált vagyonnyilatkozathoz képest Márki-Zay Péternek

három négyzetméterrel összement a háza,

tavaly augusztusban az ingatlan még 300 négyzetméter volt, most csupán 297. A mostani vagyonnyilatkozatba belerakta a melléképületeket is, az augusztusiból ugyanis kihagyta azokat. A melléképületekkel együtt a lakóház alapterülete összesen 590 négyzetméter, a kerttel együtt pedig 1550 négyzetméter.

Érdekesség még, hogy a mostani vagyonnyilatkozatából szerint Márki-Zaynak van egy nagyjából 2300 kötetből álló könyvgyűjteménye, valamint egy 3240 darabból álló érmegyűjteménye, a kettő értékét összesen kicsit több mint két és fél millió forintra becsülte.

(Photo by JOHN THYS / AFP)

Jakab Péternek se autója, se munkalakása sincsen

Jakab Péter 8 milliós banki hiteltartozással rendelkezik, ez egy millió forinttal kevesebb, mint tavaly – derült ki a friss vagyonnyilatkozatából. Ingatlanvagyona sem változott: a Miskolcon található 106 négyzetméteres lakóháznak fele részben tulajdonosa. A dokumentumból kiderült az is, hogy egy év alatt 2,5 millió forintról 4,1 millióra növelte készpénz-állományát.

Munkalakásra utaló jeleket azonban nem találtunk a nyilatkozatában.

MTI/Komka Péter

Bangóné a hathavi tiszteletdíjának az összegét se vallotta be

Bangóné Borbély Ildikó legfrissebb vagyonnyilatkozatát tanulmányozva megállapítható: a tizennyolc oldal terjedelmű dokumentum kilencven százalékát áthúzta. Bevallása szerint tulajdonában mindösszesen egy Toyota Avensis áll. Egy évvel korábbi vagyonnyilatkozatában a politikus hárommillió forintnyi készpénzről is beszámolt. De most nem.

MTI/Soós Lajos

 

Felveti a pénz az MSZP-s Tóth Bertalant

Nyilatkozata szerint egy pécsi lakóház tulajdonosa felerészben, de emellett bevallott még egy erdőt és hétvégi házat, és több pécsi ingatlant is. Az is kiderült, hogy 2020-ban felerészben vett egy 154 négyzetméteres pécsi családi házat, ami a város egyik legimpozánsabb részén, a Donátusi úton, azon belül is a Donátusi Villaparkban található.

A politikus tavaly óta egy bérelt Volkswagen Tigrannal rója az utcákat. Van egy 3,5 millió forintos életbiztosítása is.

Az MSZP társelnökének vagyonnyilatkozata kapcsán külön érdekesség, hogy az általa benyújtott dokumentumban egy tízmillió forintos otthonteremtési támogatás, valamint egy szintén tízmilliós mikrohitel-pályázat is szerepel, utóbbi a politikus cégéhez kapcsolódóan. Ismert: Tóth korábban hevesen támadta otthonteremtési kedvezményt, mondván, az zavaros és átláthatatlan és csak a tehetősöket segíti.

MTI/Kovács Attila

Kunhalmi Ágnes törlesztget

Tóth Bertalannal ellentétben Kunhalmi Ágnest nem veti fel a pénz. Legalábbis a vagyonnyilatkozata szerint. Kunhalmi fele részben tulajdonosa egy XIII. kerületi 57 négyzetméteres lakásnak, amit 2007-ben vásárolt. Vagyonnyilatkozatából kitűnik az is, hogy takarékbetétben 640 ezer forintot helyezett el, míg az OTP Lakástakarékpénztárba 20 ezer forintot helyez el havonta. Adóssága pár százezer forintot apadt, tavaly 2 és fél milliót tartozott adóstársával közösen, mára ez az összeg 2 millió 90 ezer forint.

MTI/EPA/Clemens Bilan

 

Többeknek tartozik a Párbeszédes Tordai Bence

Tordai Bence a Párbeszéd politikusának ingatlantulajdona nem változott tavalyhoz képest.

Banki hiteltartozása azonban nőtt,

kis híján tízmilliós tartozása van egy hitelintézettel szemben, valamint adóstársként van egy másik, húszmillió forintos tartozása. Emellett magánszemélyekkel szemben is van 5,5 millió forintos tartozása. Megtakarításai nincsenek. Idei vagyonnyilatkozatában bevallotta, hogy a Párbeszéd Magyarországért Párt elnökségi tiszteletdíja 4 hónapra 430 ezer forint.

MTI/Kovács Tamás

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére