Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól időzített a kormány a járványügyi szigorításokkal

888.hu

2021.11.01. 19:00

Hosszú hónapok után először múlt héten emelkedett azoknak az aránya, akik a koronavírus ellen szigorúbb intézkedéseket várnak el – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A Nézőpont Intézet a koronavírus-járvány kitörése óta vizsgálja, hogy a magyar felnőtt társadalom elegendőnek tartja-e a kormányzati intézkedések szigorúságát.

A harmadik hullám lecsengése után, tízből hatan (61-59 százalék) éppen megfelelőnek találták a szabályok szigorúságát. A magas átoltottság miatt ez lényegében az élet normalizálásával való széles társadalmi egyetértését jelentette, amely alacsony megbetegedési aránnyal járó kellemes nyaralást hozott sokaknak – olvasható az elemző szervezet kimutatásában.

Az idősoros kutatásban múlt héten változott először hibahatáron túlmutató mértékben a helyzet. A szigorúság aktuális mértékével egyetértők aránya ugyan nem csökkent (58 százalék), a több kikényszerített fegyelmet akarók aránya viszont 25-ről 30 százalékra nőtt, az aktuális intézkedéseket pedig túl szigorúnak tartók aránya 8 százalékra csökkent.

Tízből tehát hárman követelték múlt héten a koronavírus elleni intézkedések szigorítását, amelyet a kormány – éppen a Nézőpont Intézet adatfelvételének csütörtök délelőtti lezárulta után – be is jelentett.

Az október utolsó hetében készült kutatás azt is megmutatta,

hogy az intézkedések szigorítását elsősorban a kormánykritikusok kívánták.

Közülük tízből hatan (61 százalék) szigorítás-pártiak voltak és csak ketten (19 százalék) mondták azt, hogy az aktuális szabályok megfelelőek. Ezzel szemben a kormánypárti része a társadalomnak háromnegyedrészt (76 százalék) elégedett volt az intézkedések szigorával, vélhetően elsősorban az oltásokra helyezett hangsúllyal, s csak hatoda (17 százalék) kívánta a nagyobb fegyelem elrendelését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére