Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövõre emelhetnek vádat Gyurcsány ügyvéd barátja ellen

Nagy Gábor

2018.12.20. 07:28

Átcsúszhat jövõre a Czeglédy Csaba és huszonegy társa elleni vádemelés, mivel a védõknek még nem járt le az észrevételezési joguk gyakorlását biztosító idõkeret - írja a Magyar Idõk csütörtöki számában.

A napilapnak nyilatkozó, ügyben érintett, de nevük elhallgatását kérő ügyvédek elmondták: idén vélhetően már nem emel vádat a Csongrád Megyei Főügyészség a DK elnökével, Gyurcsány Ferenccel is szoros kapcsolatot ápoló, az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt egykori önkormányzati képviselője, Czeglédy Csaba és huszonegy társa ellen. Úgy vélekedtek: mivel még nem járt le a védelemnek és a terhelteknek a törvényben biztosított észrevételezési idő, az érintettek pedig nem mondanak le erről a jogukról, a vádemelés januárra csúszik.

Ismert, Czeglédyt és társait bűnszervezetben, üzletsze­rűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más gazdasági bűncselekményekkel gyanúsítják az eljárásban, amelynek során a nyomozóhatóság számos esetben döntött vagyonlefoglalásokról is. A cikkből kiderült, zárolták a Human Operator Zrt. nyolc, valamint Czeglédy Csaba öt ingatlanát, három bankszámláján 1,8 millió forintot és egy kilogramm befektetési aranylapot, amit jogsegély keretében az osztrák hatóságok találtak meg egy ausztriai bank széfjében. Zárolták továbbá egy másik gyanúsított két ingatlanát, egy harmadik személygépkocsiját, illetve egy, a gyanúsítás szerint a bűnszervezet részét képező iskolaszövetkezet számlájáról 16 millió forintot. Ugyancsak zár alá vettek magánnyugdíjpénztári egyenlegeket is, ami ­Czeglédy két számláján 12 millió forintot, további két gyanúsított számlájáról többmilliós összegeket érintett.

Az adóhatóság gyanúja szerint a Czeglédy vezette bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A politikus érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-n keresztül zajlottak az ügyeletek, amelyekkel mintegy 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek, mert a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be vagy nem fizették meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére