Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kaktusz: Így lehet vége a háborúnak

888.hu

2022.03.02. 15:40

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történészprofesszor beszélget minden héten a kampány aktuális kérdéseiről. A legújabb adás témája az orosz–ukrán háború, amelynek kapcsán a vendégek egyetértettek abban, hogy az orosz agressziót legitimálni nem, ám magyarázni lehet.

 

Meglátásuk szerint a konfliktus eszkalálódását mindenáron meg kell állítani, miután az egyik fél érdekeit sem szolgálja. Ukrajna szomszédjaként Magyarország érdekeivel ellentétes a háborúba való belesodródás, ám a baloldal hatalomra jutásával valós veszély fenyegetné hazánk békéjét és biztonságát.

Gerő András szerint a nyugati tablón végig nézve (példaként említette az Egyesült Államokat, az Európai Uniót és a NATO-t) olyan színtelen, szagtalan, jellegtelen vezetők sorával állunk szemben, akikről nehéz elképzelni, hogy egy ilyen válságot eredményesen tudnának kezelni. Miközben az orosz agressziót is teljes mértékben elutasította, azon véleményének is hangot adott, hogy súlyos hiba Putyin racionalitását megkérdőjelezni, miután az orosz gondolkodásmód egészen eltér a nyugatitól.

 

G. Fodor Gábor szerint egy olyan politikai helyzet állt elő, amire sürgető, az eszkalálódásnak gátat vető politikai választ kell adni, ám Nyugaton a vezetői képességek hiánya hátráltatja ezt. Véleménye szerint szemmel látható, hogy a régi status quo-nak vége, és egy új világrend körvonalazódik, amiben éppen Oroszország kiírása történik a nyugati civilizációból. Ez azonban azt is magával vonja, hogy bizonyos döntések nem lesznek fenntarthatók.

 

További részletek a videóban:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére