Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kaktusz: Mi van akkor, ha veszít a baloldal?

888.hu

2022.02.01. 11:20

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történészprofesszor beszélget havonta kétszer, félórában a kampány aktuális kérdéseiről. A vendégek a legutóbbi adásban arról beszélgettek, hogy milyen alternatívák állnak az ellenzék rendelkezésére egy esetleges áprilisi választási vereséget követően. Meglátásuk szerint a jelenlegi baloldali koalíciót alkotó pártok már több éve komoly identitásválságban vannak, aminek megoldása közel sem lesz egyszerű és rövid folyamat.

A beszélgetés fő témáját az a kérdés szolgáltatta, hogy mi várható a baloldalon egy esetleges ellenzéki vereséget követően. Gerő András ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ebben az esetben fontos,

hogy ne csak szerkezeti, hanem tartalmi változás is történjen a baloldali pártok között, amik jól láthatóan már tizenkét éve identitásválságtól szenvednek.

Ezért véleménye szerint a baloldal újrafogalmazására lenne szükség, aminek azonban nem csak retorikai, hanem tartalmi szinten is meg kell történnie a változás elérésének érdekében.

G. Fodor Gábor szerint az Orbán-kormányok a jobboldal mellett, a politikai erőtér baloldalát is sikeresen foglalták el az elmúlt tizenkét évben,

míg a baloldali pártok már több éve ugyanazon a hibás logika és stratégia mentén igyekeznek megszólítani a választókat.

Ezzel kapcsolatban a politikai filozófus elmondta, hogy véleménye szerint a Fidesz – szemben a baloldallal – a 90’-es évek közepe óta sikerrel hajtott végre egy integrációs folyamatot, aminek köszönhetően mára egy egységes tömb alakult ki a jobboldalon.

Gerő András ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy ugyan korábban úgy tűnt, hogy Gyurcsány Ferenc alternatívaként szolgálhat a baloldal számára, mára azonban világossá vált, hogy nem alkalmas a vezető szerepre.

Borítókép: xxzszazadintezet.hu

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére