Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Készülj fel: szigorúbb lett az ellenõrzés a schengeni külsõ határokon

Kékes Viki

2017.04.07. 06:58

Hosszabb lehet a várakozási idõ a schengeni külsõ határokon, mert egy mától hatályos európai uniós rendelet nyomán átlépéskor minden utazó okmányait kötelezõen ellenõrzik.

Hosszabb lehet a várakozási idő a schengeni külső határokon, mert egy mától hatályos európai uniós rendelet nyomán átlépéskor minden utazó okmányait kötelezően ellenőrzik.  

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a változás miatt már nemcsak a harmadik ország állampolgárainak, hanem az Európai Unió valamennyi tagállamának, valamint Norvégiának, Izlandnak, Liechtensteinnek és Svájcnak az állampolgárai, illetve családtagjaik úti okmányában szereplő adatokat is ellenőrizni kell az adatbázisokban. Az új eljárási rend az okmányok elektronikus ellenőrzése miatt hosszabb időt igényel a szabad mozgás uniós jogával rendelkezők átlépésénél.

Péntektől ilyen ellenőrzésre kell számítani a magyar-horvát, a magyar-ukrán és a magyar-szerb határátkelőhelyeken mind belépéskor, mind kilépéskor.

A magyar-román határon a Magyarországról kilépő utasokat csak szúrópróbaszerűen, kockázatelemzés alapján kell ellenőrizni az adattárakban, azonban befelé valamennyi utas esetében az új ellenőrzést kell alkalmazni.

A rendőrség felkészült az európai uniós rendeletben meghatározott új, kötelező ellenőrzés végrehajtására. Ugyanakkor azt kérik, hogy aki Magyarországról a schengeni térségen kívülre kíván utazni vagy onnan akar beutazni, az ne a megszokott időben, hanem korábban induljon el, az ellenőrzési helyhez közeledve készítse elő a szükséges okmányokat, valamint időben győződjön meg okmányai érvényességéről.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére