Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kibújt a szög a zsákból: a szocik beleszálltak a DK-ba és az LMP-be

Horváth Tamás

2019.04.10. 16:05

Folytatódik az ellenzéki roncsderbi. Érdekes dolgok hangzottak el az MSZP kampányeligazításán.

Miközben Gyurcsány Ferencéket azzal vádolják, hogy el akarják hódítani a szavazóikat, valamint ellopják az ötleteiket, az MSZP vezetői egyértelművé teszik, hogy 2022-re ők akarnak az ellenzék vezető ereje lenni — derül ki abból a felvételből, amely a szocialisták belsős rendezvényén készült március 29-én. Az Általános Vállalkozási Főiskolán tartott gyűlés célja az volt, hogy megvitassák az európai parlamenti, illetve az önkormányzati választással kapcsolatos kampánystratégiát.

A csaknem négyórás eseményen az egyik aktivista által készített, és a Magyar Nemzethez eljuttatott hangfelvétel tanúsága szerint a balliberális ellenzéki oldalon hiába hangoztatják az összefogás és az együttműködés szükségességét, valójában öldöklő küzdelem zajlik a felek között az elsőségért.

Ez derül ki Tóth Bertalan szavaiból is, aki az ellenzéki pártokat, leginkább pedig a DK-t okolja azért, hogy nem valósult meg a „progresszív baloldal” közös EP-listája.

Az MSZP elnöke az aktivistáknak, hálózatszervezőknek kijelenti:

Látnotok kell, hogy az ellenzéki pártok sajnos visszatértek az április 8. előtti stratégiájukhoz, hogy az európai parlamenti választást arra akarják felhasználni, hogy újra az ellenzéken belül is saját pozíciójukat javítsák.”

A DK-val kapcsolatban pedig úgy fogalmaz:

Személyesen tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam. Mert azért lássuk be, egyáltalán nem lett volna mindegy, hogy az európai parlamenti választás után a Jobbik lesz a legerősebb ellenzéki párt, vagy a baloldal lett volna a legerősebb ellenzéki erő.”

Tóth Bertalan szerint megint az a belső indíttatása a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Szerinte Gyurcsány egész egyszerűen nem tud letenni arról a szándékáról, hogy több mandátumot, nagyobb százalékú támogatást akar szerezni, mint a szocialisták.

Ujhelyi István, az MSZP EP-kampányának vezetője ugyancsak kiosztja a Gyurcsány-pártot. Mint mondja:

Nem tudom, láttátok-e, bármit csinálunk, másnap a Demokratikus Koalíció követő üzemmódban ugyanazt csinálja. Mi bejelentjük reggel az aláírást Európáért, és aznap este Dobrev Klára élő videóban ugyanazt bejelenti. Szóról szóra ugyanazt."

Ujhelyitől az LMP is megkapja a magáét, mondván, „teljesen zavaros”, hogy a párt mit képvisel. A bevándorláspárti politikus szerint az LMP-nek csupán azért van még mindig három-négy százalék körüli támogatottsága, mert az emberek azt hiszik, hogy a tévében „reggeltől estig szereplő” Hadházy Ákos és Szél Bernadett még mindig az ő politikusuk.

A Magyar Nemzet tájékoztatása szerint a lap csütörtöki számában újabb részletek fognak napvilágot látni az MSZP kampányfelkészítőjéről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére