Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína Magyarországon keresztül látja el az EU-t

888.hu

2017.05.24. 07:28

Több mint tíz százalékkal nõtt az utóbbi idõben az unión kívülrõl Magyarországra érkezõ áruk értéke. Az emelkedés két ok miatt is kedvezõ: egyrészt az uniós vám húsz százaléka az ügyintézõ tagállamnál marad, másfelõl az itt vámkezelt termékek nem kerülhetnek késõbb a magyarországi feketepiacra - mondta a Magyar Idõknek Molnár Tamás, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára.

A lap szerint versenyhelyzet alakult ki az Európai Unióban, hiszen az új közösségi vámkódex alapján érdemi összegekhez juthat egy-egy tagállam, ha olyan kereskedőket tud magához csábítani, amelyek az EU területén kívülről hoznak be árut a közösségbe.

A távol-keleti kereskedelem új útvonalán, a modern selyemúton már Magyarországra is közlekednek Kínából induló, több százmillió forintos értéket szállító tehervonatok. Az első április végén futott be. A 650 méter hosszú jármű negyvenegy konténert hozott, a termékek együttes értéke egymillió dollár körül mozgott. A konténerek közül csupán egyet szántak Magyarországra, a többit más uniós államokba.

A helyettes államtitkár szerint a kínai szereplőknek a gyorsaság és a szakszerűség számít a legtöbbet, és úgy véli, a kínai kereskedők egyre inkább megbíznak Magyarországban és a hazai hatóság munkájában, amit jelez az is, hogy időközben újabb tehervonat érkezett Budapestre, s már a harmadik szerelvény is útnak indult.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére