Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiutasították Magyarországról a karanténban balhézó irániakat

888.hu - MTI

2020.03.13. 18:20

Nagyon helyes.

Kiutasítottak Magyarországról és az Európai Unió területéről két iráni egyetemistát, akik a koronavírus miatt elrendelt kórházi karantént elhagyták – közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Magyarország államhatáráig toloncolta ki a két iráni állampolgárságú, Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistát. A két férfi a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén a részükre karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, az utasításaiknak nem tettek eleget.

A kép illusztráció. | Fotó: AFP

A kiutasítás végrehajtását annak feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, az érintettek részére kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki. A két 23 éves férfivel szemben egyidejűleg három év Magyarországra történő beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelt az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

Az egyetemisták ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság járványügyi szabályszegés vétség elkövetése miatt tovább folytatja az eljárást, amely távollévő terheltekkel szemben is befejezhető – áll a BM közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére