Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kocsis Máté: a választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány-Bajnai-korszak

888.hu

2022.02.17. 19:20

„A baloldali kormányok idején elvettek mindent az emberektől, amit el lehetett venni, a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi bért, emellett megemelték a rezsiköltségeket, az adókat, és példátlanul magas volt a munkanélküliség.” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön a kormánypárti frakciók balatonfüredi ülését követően tartott sajtótájékoztatón.

 

Kocsis Máté azt mondta, a baloldal programját megismerhette az egész ország 2002 és 2010 között, de ha valaki nem emlékezne rá, akkor „Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltje”, Márki-Zay Péter az elmúlt hónapokban „kikotyogta”, mire lehet számítani, ha ők kormányoznának: fizetős egészségügy, a rezsicsökkentés eltörlése, az illegális bevándorlással kapcsolatos szabályok eltörlése, határzár megnyitása, illetve a gyermekvédelmi törvény eltörlése.

Hangsúlyozta azt is: a kormány korlátozta rezsiárakat az elmúlt években, adócsökkentéseket vezetett be, és olyan intézkedéseket hozott, amelyek az emberek mindennapjait segítik.

 

Kocsis Máté kiemelte: a gyermekvédelmi törvény elfogadása után Brüsszel „soha nem látott erővel” indított Magyarország ellen támadásokat. A gyermekvédelmi népszavazásról szólva hozzátette: a kormány úgy gondolja, hogy „döntsön a nép”, a Magyarországgal szembeni brüsszeli támadás és a kettős mérce akkor tud lezárulni, ha a magyarok április 3-án állást foglalnak a kérdésben, hasonlóan az illegális bevándorlásról szóló referendumhoz.

Kérdésre válaszolva hozzátette: Varga Mihály pénzügyminiszter gazdasági áttekintést adott, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tárcához tartozó kiemelt ügyekről, például a Magyar Falu Programról beszélt, Varga Judit igazságügyi miniszter a gyermekvédelmi népszavazással és az uniós vitákkal foglalkozott, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pedig általános politikai helyzetértékelést adott.

 

Kocsis Máté közölte: hivatalosan is döntött a Fidesz- és a KDNP-frakció arról,

hogy Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek.

A képviselők egyhangúlag támogatták a jelöltet; a jelölőlapra minden kormánypárti képviselő aláírása rákerült – jelezte.

Az államfőválasztás várhatóan március 10-én lesz az Országgyűlésben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére