Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Követelik, hogy Vona Gábor szólaljon meg antiszemita párttársának botránya kapcsán

Sümeghi Lóránt

2017.07.01. 16:58

A Fidesz-KDNP felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy foglaljon állást párt- és képviselõtársa, Kulcsár Gergely "újabb botránya" ügyében.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Kulcsár Gergely a Jobbik "antiszemita vonalához" tartozik, sajtóhírek szerint pedig

egy kiskorúval folytatott viszonyt, amiről tanúvallomások alapján a Jobbik elnöke is tudott."

A kormánypárti politikus azt kérdezte, miért nem lett mindennek következménye a Jobbikban, Vona Gábor pedig miért fedezi újra az "antiszemita, gyűlöletkeltő és náci tevékenységet" folytató parlamenti képviselőt.

Mint ismert, a Jobbik "néppártosodó" elnöke a közelmúltban személyesen kampányolt Kulcsár Gergely mellett, aki várhatóan jövőre is a párt egyéni képviselőjelöltje lesz, azok után, hogy korábban például nyilvánvalóan holokauszttagadást követett el, amikor a "kamukauszt" áldozatairól beszélt.

Hollik elmondta továbbá, hogy Kulcsár Gergely a holokauszt magyar áldozatainak emlékét meggyalázva beleköpött a Dunába lőtt zsidóknak emléket állító cipőkbe, ezt a tettét pedig egy "büszke fotón" meg is osztotta egy közösségi portálon:

emellett arra is volt példa, hogy egy újévi körlevélben horogkeresztet küldött párttársainak."

Hollik István szerint kijelenthető, hogy a Jobbik a zavaros ügyek és a zavaros emberek pártja. Példaként említette

  • Zagyva György Gyulát – aki nemrég életveszélyesen megfenyegette egyik kritikusát és családját –,
  • Szilágyi Györgyöt – aki nem tudta türtőztetni magát és fizikai erőszakkal fenyegetett meg egy államtitkárt a parlamentben –,
  • valamint "KG Bélaként" említve Kovács Bélát, a Jobbik EP-képviselőjét, akinél felmerül a gyanú, hogy az orosz titkosszolgálatokkal működött együtt.

Ebbe a sorba áll be Kulcsár Gergely az újabb botrányával – mondta a KDNP képviselője, cinikusnak nevezve, hogy a Jobbik szóvivője pénteken úgy tett mintha ez az ügy nem is létezne, nem válaszolva az erre vonatkozó újságírói kérdésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére