Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel tízezer ember életét mentették meg a koronavírus elleni oltások egy magyar tanulmány szerint

888.hu

2021.12.11. 16:55

Az első magyar kutatás, amely a hazánkban alkalmazott oltások eredményességét vizsgálta, egyértelműen megállapította: két védőoltás 88-98 százalékra emeli a védelmet a betegség halálos kimenetele és 69-89 százalékra a fertőzéssel szemben. A kutatás – amelyet Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere indított és vezetett – teljes anyaga a Clinical Microbiology and Infection angol nyelvű orvosi szakportálon érhető el. A tudományos kutatás célja a védőoltások eredményességének vizsgálata volt.

 

A tudományos kutatás a járvány negyedik hulláma előtt készült, idén január és június között a harmadik hullám során mért járványadatok alapján.

A HUN-VE névre keresztelt tanulmány olyan személyek bevonásával készült, akik a második vakcinát is megkapták, tehát teljes védelemben részesültek, ez akkor

3.740.066 főt jelentett.

A magyar kutatás kiemelkedő: ez az egyik legnagyobb vizsgálat a világon.

A kutatásban öt vakcina hatékonyságát mérték: Pfizer-BioNTech, Moderna, Sinopharm, Sputnik-V és AstraZeneca.

A Pfizer vakcinájával kapcsolatban megállapították, hogy az „ezen oltással védett polgárok tízszer kisebb eséllyel haltak meg a tavaszi hullám során”.

Az összesítésben a Pfizer 90.63 százalékot ért el, a Moderna 93,65 százalékot, az AstraZeneca pedig 88.25 százalékot.

A közleményben kiemelik: „igen magas, 97.52 százalékos hatásosságot mértünk a Sputnik-V oltás esetében”.

Ez azt jelenti, hogy az orosz vakcinával oltottak

hússzor kisebb eséllyel haltak meg

a harmadik hullám során, mint az oltatlanok.

A Sinopharm vakcinánál 87.85 százalékos hatékonyságot mértek.

Hozzátették:

Nem jelenhetjük ki, hogy a Sputnik vakcina volt a leghatásosabb, csupán azt, hogy mind az öt vizsgált vakcina azt az eredményességet mutatta, amit a nemzetközi irodalom alapján vártunk tőlük.”

Az öt hónapnyi vizsgálati időben a vakcinákkal elkerült halálozás mintegy 9.500 fő volt – olvasható a kutatásban. Ez jellemzően a Sputnik-V és a Sinopharm oltásoknak köszönhető.

Megállapítható tehát, hogy az oltóanyagok eredményesek voltak a koronavírus angol variánsa ellen, szemben az ezzel ellentétes híresztelésektől.

Mindazonáltal kiemelik:

A tavasszal mért eredmények a megfertőződéssel szembeni védelem esetében csökkentek, a harmadik oltásra is szükség van ahhoz, hogy a most publikált 90 százalékos védelmet ismét elérjük a Delta-variánssal szemben is.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére