Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közzétette a Momentum a kampányszámláit, nincs benne köszönet

888.hu

2019.01.23. 13:45

A Magyar Idõk átnézte az iratokat, a lap szerint a számlák közzétételével a párt önmagát leplezte le.

A Magyar Idők átnézte az iratokat, a lap szerint a számlák közzétételével a párt önmagát leplezte le.

Korábban mi is írtunk a Momentum elszámolásával kapcsolatos szabálytalanságokról. Akkor nyilvánvaló volt, hogy a dátumok egyes helyeken vagy rossz formátumban szerepeltek az elszámolásban, vagy olyan időszakra vonatkoztak, amikor már nem lehetett volna elszámolni a kampányköltéseket. Az általunk megkérdezett szakértő az előlegekkel kapcsolatban is talált furcsaságokat.

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

Mint kiderült, a Momentum Mozgalom állami támogatása felfüggesztésre került, mivel nem tudtak elszámolni a kampánycélra felhasznált közpénzekkel. Az eset kapcsán nagyító alá vettük a párt honlapján található, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) megküldött részletes kimutatásokat. Még laikus szemmel is elég nagy káoszt találtunk.

A Momentum nemrég közzétette az elszámolással kapcsolatos számlákat is. Ezekből további furcsaságokra is fény derült.

Az egyik számlán például 2019. májusi fizetési határidő szerepel, vagyis valószínűleg még ki sincs fizetve – írja a Magyar Idők. A számlák között többet is az április 8-i választás után állítottak ki, más számláknak pedig a pénzügyi teljesítése, a fizetési határideje esett a választás utáni időpontra – írta a lap.

A számlák közül több hiányzik. A Momentum elszámolásában több mint 550 tétel szerepel, de csak 460 darab számlát szkenneltek be. A hiányzó számlák az üzemanyag-elszámolással kapcsolatosak.

A Magyar Idők szerint olyan hibák is vannak az elszámolásban, hogy a számlákon szereplő adatok és a Momentum által közzétett elszámolásban szereplő adatok eltérést mutatnak. Továbbá számos irreális tételt számoltak el: több mint 1,4 millió darab kampányújságot, több millió szórólapot és több mint százezer darab plakátot számoltak el, ami feltehetően több, mint ahány plakáthely van az egész országban. A lap a fentiekkel kapcsolatban megkereste a pártot is, ám a kérdéseikre a lapzártáig nem kaptak választ.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére