Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Külföldi jogvédõk köpködtek, lökdösõdtek Szegeden

Nagy Gábor

2016.09.25. 13:28

Rendõrök védték meg a vagyonvédelmi kamara elnökét a röszkei zavargásban érintett migránsok szabadon bocsátásáért Szegeden demonstráló külföldi aktivistáktól, akik sajátosan értelmezik a vélemény- és szólásszabadságot - írta a SZEGEDma.hu.

Pénteken a rendőröknek kellett megvédeni Német Ferencet, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnökét a Szegedi Törvényszék előtt, miután a tavaly szeptemberben történt, röszkei közúti határátkelőhelyen történtek miatt terrorcselekmény bűntettével vádolt Cipruson élő szír férfi mellett demonstráló külföldi "jogvédő" aktivisták fizikailag inzultáltak.

Német Ferenc a törvényszéken azt szerette volna elmondani: elfogadhatatlannak tartja azt, hogy erőszakos bevándorlók magyar rendőrökre támadnak a határállomásnál.

“Éppen ebédelni tartottam a lányommal, amikor arra lettem figyelmes, hogy a Széchenyi téren a bíróság épülete előtt nemzetközi jogvédő szervezetek transzparensekkel fejezik ki véleményüket, miszerint szeretik a migránsokat, és engedjék szabadon a röszkei zavargókat. Úgy gondoltam, ha nekik joguk van Magyarországon véleményt nyilvánítani, akkor ez engem is meg kell hogy illessen. Jómagam bizony egyáltalán nem rajongom a bevándorlókért, hiszen pontosan látom, hogy a betelepítsük milyen gazdasági, kulturális és biztonsági kockázatokkal jár együtt Nyugat-Európában. Emellett Szeged és környezete is rengeteget szenvedett a migránsoktól a tavalyi esztendőben. Azok a migránsok, akinek ügyét jelenleg a magyar bíróságok tárgyalják, kövekkel és más eszközökkel dobálták meg a magyar rendőröket, át akarták törni a határzárat. A vagyonvédelemben érintett szakemberként úgy gondolom, a bíróságon a helyük! Nem mellesleg ugyanezzel a bevándorlási hullámmal érkeztek Európába a brüsszeli és a párizsi terroristák is, tehát óvnék attól, hogy bárki is idealizálja őket”

– nyilatkozta Német Ferenc a SZEGEDma.hu-nak.

Az elnök tehát egy "Refugees not welcome" feliratú papírral állt néhány méterre a jogvédőktől, aki azt hitte, hogy a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának jegyében kifejezheti a véleményét. Ekkor azonban:

“Azt hittem, biztonságban vagyok, hiszen többfelé láttam rendőröket is a téren. Ekkor azonban az történt, hogy a külföldi aktivisták rám rontottak, elkezdtek lökdösni, leköpködtek, és ha nem lépek hátrébb, még meg is vernek. Szerencsére a lányom odakiabált a rendőröknek, akik azonnal közbeavatkoztak, és megakadályozták a komolyabb fizikai atrocitást. Felháborítónak tartom, hogy egy békés magyar demonstrálónak szabályosan nekiesnek a szólás- és véleményszabadságra hivatkozó, “Elég az erőszakból” feliratú transzparensek mögé bújó külföldi úgynevezett jogvédők”

– mesélte Német Ferenc az inzultálás körülményeit, aki szerint több más furcsa és visszataszító körülmény is volt az eset kapcsán. Mint elmondta, a külföldi "jogvédők" külföldi rendszámú autókkal érkeztek Szegedre, ami talán arra utal, hogy egy nagy, magát függetlennek valló nemzetközi szervezet segítheti őket. Német szerint az is feltűnő, hogy a magukat jogvédőknek tituláló személyek ugyanazok lehetnek, akik már júliusban, a járásbíróság előtt is tüntettek – így ennek kapcsán is felmerülhet a kérdés: miből élnek azóta a városban?

A biztonságvédelmi szakember elmondta: feljelentést tesz az ügyben az illetékes magyar és nemzetközi hatóságoknál.

(SZEGEDma)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére