Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lassan elfogynak az emeszpések

888.hu

2016.07.27. 15:38

Rohamosan zsugorodik az MSZP tagsága, öt év alatt tízezernél több párttagot veszíthetett, tagdíjakból már a DK is többet szedett be - írja a mai Népszabadság.

A cikk kiemeli, hogy a kormánypártnak megközelítőleg annyi tagja van, mint a Jobbiktól a Liberálisokig terjedő ellenzéknek együttesen. 

A lap megjegyzi, hogy saját becslésük alapján 45 ezer ellenzéki párttag van jelenleg Magyarországon, és közülük sem mind aktív.

A Jobbik állítása szerint 17 927 tagja van, ez ötezerrel több mint öt évvel ezelőtt.  Az MSZP nem árulta el a taglétszámát, de a Népszabadság becslése szerint körülbelül 15 ezren lehetnek. Úgy tűnik tehát, hogy a Jobbik megelőzte a szocialistákat.

Az MSZP keményen megsarcolja a tagjait, tagdíjakból ötször-hatszor annyi bevételre tesz szert mint a Jobbik. Tavaly 22,3 milliót gyűjtött az MSZP, míg a Jobbik csak 4,2-t.

Gyurcsány sarcolja leginkább a párttagságot, bár a DK hívők jelentős számbeli kisebbségben vannak, a tagdíjbevétele meghaladja a szocialista pártét. Gyurcsányék 2015-ben 25,8 milliót szedtek be a 10 876 tagjuktól. Ez azért van, mert a DK-tagság nem kevés pénzbe kerül, a tagdíj havonta ezer forint.

A PM tagsága alig éri el a 300 (háromszáz) főt, ők szintén havi ezer forinttal járulnak hozzá a demokráciaépítéshez. Az Együttnek 729 tagja van, akik havi ötszáz forintot fizetnek. Az LMP-nek 1756 tagja van, akik szintén 500 forintot adnak a pártnak.

A Magyar Liberális Párt nem válaszolt a Népszabadság kérdéseire, de tavaly 152 ezer forintot gyűjtöttek tagdíjakból, ez körülbelül kéttucatnyi embert jelenthet. 

(Népszabadság) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére