Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lázár: az Iszlám Állam célba vette Magyarországot

Bertha László

2016.03.31. 19:28

Lázár János szerint a kormánynak fokozott a felelõssége, hogy minden magyar biztonságát garantálja.
BUDAPEST, 19:28

Az Iszlám Állam célba vette Magyarországot – mondta Lázár János, aki szerint a kormánynak fokozott a felelőssége, hogy minden magyar biztonságát garantálja.

Lázár János megerősítette, hogy a kormány komolyan veszi a terrorszervezet fenyegetését, amelyben más európai országok mellett Magyarországot is megnevezték. A miniszter kijelentette, hogy nem becsülik alá, és mindent megtesznek, hogy a rendőrség és a honvédség közreműködésével garantálják az ország biztonságát.

A brüsszeli merényletekkel kapcsolatban elmondta, hogy az egyik magyar sérült elhagyhatja az intenzív osztályt, állapota folyamatosan javul.

Lázár a terrorellenes akcióterve is kitért, amely egy 23 törvényt módosító javaslatcsomag, ez alapján eszközöket kapna a rendőrség terrorcselekmények elhárításához, megakadályozásához, felderítéséhez. Hangsúlyozta, hogy csak olyan eszközökről van szó, amelyek más európai uniós országokban a hatóságok rendelkezésére állnak. A politikus reményét fejezte ki, hogy az ellenzék is érzi a téma súlyát, így támogatna fogja az intézkedést.

Lázár János szerint szoros összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között. Minél erősebb a bevándorlás és az iszlám nyomása, annál erősebb a terrorizmus veszélye, ezt pedig titkosszolgálati információk is megerősítik. Hiába van jelenleg „kvótacsend” az unióban a terrorveszély miatt, amikor az EU-török megállapodás mechanizmussá válik, akkor a kvótákat is megpróbálják működésbe hozni. Emiatt a kormány továbbra is kitart a kvótaellenes népszavazás mellett.

Eddig összesen ezer önkormányzat foglalta határozatba, hogy támogatja a kormány kvótaellenes törekvéseit. Szegedre utalva Lázár felvetette, hogy hány olyan település van, amely Brüsszellel tárgyal és be akarja fogadni a migránsokat. Korrekt lenne, ha erről a szegedieket is megkérdeznék – tette hozzá a miniszter.

Lázár a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemzőközpont létrehozásával kapcsolatban elmondta, hogy a lehetőségét is szeretnék kizárni annak, hogy akár csak egy fél mondat is elvesszen a szolgálatok között, mert ezt senki nem engedheti meg magának.

(MTI, M1)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére