Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lebukott az ENSZ-diplomata: hamis papírokkal hozta volna családját az unióba

Zelenka Dóra

2019.05.09. 08:55

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság szegedi munkacsoportjának szír vezetője a beosztását kihasználva segédkezett családtagjainak a schengeni övezetbe történő bejutásában.

Mazloum Samar diplomata munkakörben lévő szír állampolgár, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Menekültügyi Főbiztosság szegedi munkacsoportjának vezetője 2017 májusában nyújtott be meghívólevelet hét családtagja részére – értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy a családtagok 2018 januárjában elhagyták Magyarországot, hatan közülük egy hónappal később már Németországban kérelmeztek menekültstátuszt.

Az ügy kapcsán a német hatóságok első fokon a dublini eljárás keretében megállapították hazánk felelősségét, és elutasították a kérelmet. A szírek fellebbeztek, amelynek a helyi hatóságok helyt adtak, így az érintettek kiegészítő védelemben részesültek, 2019. augusztus 6-ig Németországban tartózkodhatnak.

Mazloum Samar 2018. augusztus 16-án a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál (BMH) meghívólevél iránti kérelmet nyújtott be a harmadik testvére és annak felesége számára. A meghívás céljaként családi látogatás szerepelt, amelynek idejét 89 napban határozta meg.

Samar családtagjainak idegenrendészeti státusáról és az eltartott személyek számáról is valótlan adatokat továbbított a BMH felé, ezért a hivatal első és másodfokon is elutasította a kérelmet.

A Magyar Nemzet információi szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal megállapította, hogy Mazloum Samar az eljárás befolyásolása érdekében az ENSZ-nél lévő beosztását kihasználva lépett fel, és egy – a döntéshozók meggyőzését szolgáló – beadvány elkészítéséhez a nemzetközi szervezet bélyegzőjét is igénybe vette.

A polgári elhárítás annak érdekében, hogy megszakítsa Mazloum Samar ­diplomáciai beosztásával összeegyeztethetetlen tevékenységét, az ENSZ-diplomata berendelését és figyelemfelhívó tájékoztatását javasolta a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére