Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lekerülhet a vörös csillag a Heinekenrõl

Forisek Ádám

2017.09.11. 09:58

Szeptember végére szavazhatja meg a parlament a lex Heinekenként ismert törvénytervezetet - számol be a Magyar Idõk.

Szeptember 15-e után kerülhet a parlament elé a lex Heinekenként elhíresült márciusi törvényjavaslat, amely az emberi méltóság védelmében az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását tiltaná meg Magyarországon. Ezt Szatmáry Kristóf, a kancellária kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa közölte a Magyar Időkkel.

Ezzel pont kerülhet a korábban külföldön és itthon is számos vitát kiváltó „vöröscsillag-ügyre”. A miniszteri biztos hozzátette, hogy óriási eredménynek számít az, hogy az Európai Bizottság (EB) nem emelt kifogást a magyar szabályozás ellen.

Így már csak az Országgyűlés döntésén múlik, és az összes tipikus önkényuralmi jelkép, így a vörös csillag is hamarosan eltűnhet a boltok polcairól, a vendéglátó- és szórakozóhelyekről, az érintett termékekről, a reklámhordozókról és a szolgáltatásokból.

A lépéssel egyedül a multinacionális Heineken-csoport anyaországának kormánya nem azonosul a miniszteri biztos szerint: a hollandok a törvényjavaslat uniós vizsgálata során számtalan észrevételt tettek, ami hónapokkal húzta el a magyar parlamenti döntést. A jogi akadály azonban megszűnt, bármikor életbe léphet a lex Heineken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére