Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemondásra szólították fel a magyar himnusz éneklését tiltó törvény magyar megszavazóit

Pörge Béla

2019.04.04. 19:15

A Most-Híd képviselõinek egy része lemondana, de a többségük beéri azzal, hogy bocsánatot kért.

Menyhárt József, az MKP elnöke levélben szólította fel lemondásra a Híd magyar képviselőit – hangzott el a párt pozsonyi sajtótájékoztatóján.

A pártelnök elmondta azt is, hogy az MKP petíciót indít, és vétót kérve Andrej Kiska szlovák államfőhöz fordul a botrányos törvény miatt.

Mint ahogy arról reggel beszámoltunk, a szlovák parlament még március 27-én fogadta el azt a törvénymódosítást, amely szankcionálja a Himnusz eléneklését egyes focimeccseken, március 15-i ünnepségen vagy akár egy szentmisén. Ha a magyar himnusz elhangzik, az hétezer eurós (átszámítva több mint kétmillió forintos) büntetést vonhat maga után. Csupán olyan nyilvános rendezvényeken engedélyeznék a himnuszok eléneklését, melyeken jelen van az érintett ország hivatalos küldöttsége. A törvény a tervek szerint május 15-én lépne hatályba.

A Most-Híd vegyes szlovák-magyar párt képviselőinek zöme megszavazta a felháborító, magyarellenes törvényt, ám azóta bocsánatot kértek. Van köztük olyan is, aki lemondását helyezte kilátásba, ha törvény hatályba lépését nem sikerül megakadályozni, de Bastrnák Tibor frakcióvezető szerint neki nem kell lemondania. Legfrissebb sajtóhírek szerint Andrej Kiska leköszönő szlovák államfő vissza fogja dobni a törvényt a pozsonyi parlamentnek, hogy újra szavazhassanak róla.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy "hétezer eurós himnuszéneklés" szerveződik a Facebookon az április 27-ei DAC-Slovan-rangadóra, tiltakozásképpen a márciusban megszavazott törvény ellen. Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa a nap folyamán arról beszélt, hogy amíg ő a felvidéki magyar csapat tulajdonosa, addig a DAC meccsein el fogják énekelni a magyar himnuszt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére