Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma kezdõdik az ellenzék elõválasztásos bohóckodása

Tóth Dalma

2019.01.28. 08:58

Hosszas marakodás után elindult az ellenzéki elõválasztás. Hétfõtõl lehet szavazni a szocialista Horváth Csabára, valamint a párbeszédes Karácsony Gergelyre.

Az ellenzék annyira sikeres ötletnek tartja az előválasztást, hogy úgy gondolták, kettőt is tartanak majd belőle. Az első forduló január 28-án veszi kezdetét és február 2-áig tart, eredményt pedig február 3-án, vasárnap hirdetnek. Az első fordulón az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás vesz részt, míg a másodikat júniusban rendezik. Itt – a korábbi tervek szerint – az első kör győztese mérkőzik meg Puzsér Róbert független jelölttel, akit az LMP támogat.

Már az előválasztás előtt Horváth Csaba és Karácsony Gergely közösen szálltak bele Puzsérba, de a televíziós celeb is betámadta balos ellenfeleit.

Rossz ómen, hogy Gyurcsány Ferenc is Karácsony Gergelyt támogatja. Lehet a végén Karácsony a DK-nál köt ki, hiszen a saját maga által alapított LMP-t már elárulta, hogy a PM-hez mehessen, majd elvállalta az MSZP miniszterelnök-jelöltségét, annak ellenére, hogy korábban azt hangsúlyozta, a volt kommunisták pártjával soha sem lesz dolga. Nem csodálkoznánk, ha az elvek nélküli Karácsony végül a DK-nál kötne ki, hiszen már sokkal megértőbb Gyurcsánnyal szemben, mióta megélhetési politikus lett belőle.

A hivatalos tájékoztatás szerint az előválasztáson csak regisztrált szavazók vehetnek részt. Szavazni az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás irodái mellett Budapest több pontján, köztéri sátrakban, illetve online is lehet. Az bevándorláspárti ellenzék még egy honlapot is létrehozott, ahol regisztrált szavazóikat buzdítják a voksolásra.

Eközben...

Amíg az ellenzék a hatalomért marakodik, másról tudomást sem véve, addig Budapest óriási fejlődés kapujában áll, a következő évtizedben a város történetének legsikeresebb korszakát élheti meg, 2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb nagyváros Európában, a kontinens magas életminőségű és legbiztonságosabb fővárosa. Kár lenne megtorpanni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére