Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország segítséget küld Görögországnak

888.hu

2016.03.11. 15:08

Ezer tábori ágyat küldünk a migrációs válságtól sújtott Görögországnak.

Ezer tábori ágyat küldünk a migrációs válságtól sújtott Görögországnak.

Hat és fél tonna nehéz, több mint 16 millió forint értékű rakomány indult útnak pénteken Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jóvoltából.

Ez lesz az ötödik segélyszállítmány, amelyet a katasztrófavédelem a migrációs válság által sújtott országokba küld.

Athén mindenféle berendezéseket és személyes ellátási csomagokat kért az európai partnereitől, ezzel február 29-én másodszor aktiválta az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusát.

Magyarország kedden ajánlotta fel az ezer alumíniumvázas tábori ágyat, amit a görög hatóságok el is fogadtak. A katasztrófavédelem közleménye szerint a szállítmány ma indult útnak, és Románián, illetve Bulgárián keresztül jut el Görögországba, ahol az ottani katasztrófavédelem athéni raktárába kerül, ott döntenek majd a felhasználásáról.

Néhány napja Alekszisz Ciprasz görög kormányfő azt követelte az Európai Uniótól, hogy vezessenek be szankciókat azon tagállamok ellen, amelyek nem hajlandóak befogadni egyetlen menekültet sem. Angela Merkel német kancellár is fontosnak tartja, hogy a tagállamok minden segítséget adjanak meg a görögöknek.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére