Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarországnak kiemelt fontosságú a Nyugat-Balkán biztonsága

888.hu, MTI

2022.09.12. 20:40

Magyarország számára kiemelt fontosságú a Nyugat-Balkán biztonsága, amihez a KFOR (koszovói békefenntartó erők) -misszióban részt vevő magyar katonák is jelentősen hozzájárulnak – jelentette ki a honvédelmi miniszter Koszovóban.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristófnak a jelenleg magyar vezetésű koszovói NATO-művelet (KFOR) központjában tett látogatásáról a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

A közleményben idézték a tárcavezetőt, aki hangsúlyozta:

 

A Magyar Honvédség a misszióban végzett munkájával nemcsak a nyugat-balkáni biztonság iránti elkötelezettségéről, hanem szövetségesi szerepvállalásáról és szakmai felkészültségéről is bizonyságot tett.”

 

Hozzátette: az eltelt időszak a bizonyíték arra, hogy a Magyar Honvédség készen áll és képes NATO műveletek irányítására.
Emlékeztetett arra, hogy magyar katonák a KFOR-misszió 1999-es kezdete óta részt vesznek a műveletben, 2021 októberétől pedig egy éven át Kajári Ferenc vezérőrnagy vezetésével magyar parancsnokság látja el a misszió vezetését.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott:

A parancsnok elismertsége töretlen mind a nemzetközi katonadiplomáciai, mind a politikai környezetben, ez pedig – a nemzetközi elismertségen túl – megerősíti a Nyugat-Balkán fontosságát Magyarországnak.”

 

Arról is beszámoltak, hogy az októberig tartó magyar parancsnokság alatt szolgálatot teljesítő jelenlegi magyar kontingens csaknem 500 katonával vesz részt a műveletben.
Feladatuk Koszovó teljes területén, valamint „feladatszabás szerinti helyszínen” békefenntartó feladatok teljes körű végrehajtása és biztosítása, a KFOR-parancsnokságon szolgálatot teljesítő állomány és a magyar alegységek nemzeti logisztikai és adminisztratív támogatása – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére