Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Majtényi: a menekültek egyenjogúak a magyar állampolgárokkal

Pörge Béla

2017.03.13. 10:15

Az államfõválasztás elõtt - a hagyományoknak megfelelõen - a két jelölt beszédet tartott. Elõbb Majtényi László beszélt.

A Soros Györggyel közösen alapított Eötvös Károly Intézet vezetője, Majtényi László köszöntésében kitért a parlamentből kitiltott újságírókra is. Több ízben is hangsúlyozta az intézmények fontosságát.

legyünk bármilyen meggyőződésen, legyünk bármilyen párt szavazói, mindenkinek jobb intézmények uralma alatt élni, mint emberek uralma alatt, mert az emberek szeszélyesek, kiszámíthatatlanok"

— mondta, majd hozzátette, a programja rendszerkritikus. Megköszönte a támogatást a támogatóinak, külön kiemelte, hogy Soros Györgynek most nem, majd legközelebb köszöni azt meg.

Majtényi szerint vissza kell térni a parlamenti demokráciához, igaz, arról nem beszélt, hogy most mi a helyzet, pontosan honnan kéne visszatérni. Többször is a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta.

Az ismert szólamokat Majtényi sem hagyta ki, beszélt a sajtószabadság megszűnéséről és a köztársaság visszaállításáról.

A beszéd egyik fontos eleme volt a menekültpolitikáról szóló rész, aminek lényege Majtényi szerint az, hogy a menekülteket úgy kell kezelni, mint az itt élőket.

A jelölt a korábbi köztársasági elnökök közül két mintát emelt ki, Göncz Árpádot és Sólyom Lászlót.

Majtényi unortodox eszközöket használna: az egyik az elnök korlátlan beszédjogának kihasználása lenne, a másik a törvénykezdeményezések benyújtása, amiket az Országgyűlésnek kötelező lenne megtárgyalnia.

A beszéd végén az is kiderült, hogy Majtényi László kevesebbet szeretne hallani Soros Györgyről, és új alkotmányt akar, népszavazással.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére