Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a baloldali sajtó sem tudja elhallgatni: az élen jár hazánk a beoltottak arányát tekintve

888.hu

2021.03.03. 18:00

El kell ismerniük, sikeres a magyar oltási program.

 

Az átoltottság még mindig nálunk a 3. legmagasabb. Összesen 36,4 ezer ember jutott vakcinához egy nap alatt az adatok szerint Magyarországon, ami a népesség 0,38%-a. Ugyanez az oltási arány az EU-ban tegnap kevesebb mint a fele 0,18% volt.

Mostanra már a hazai baloldali lapok is elismerik, hogy Magyarország rendkívül jól teljesít a lakosság beoltásában. A G7 például kiemeli, hogy a keleti vakcinabeszerzés hatására már a magyar lakosság átoltottsága a legnagyobb a régióban – számolt be az Origo.

Magyarország az oltás mellett a napi új esetek számában is jól áll, ha a környező országokat nézzük.

A baloldali lap szerint: „Az oltások tekintetében Magyarországon mostanra mutatkozott meg a keleti vakcinabeszerzések hatása, a magyar lakosság átoltottsága a legmagasabb a régióban. Jól látszik Csehország lemaradása a vakcinációban, miközben a lengyel és a szlovák oltási programok közel hasonló ütemben haladnak.”

Deák Dániel politikai elemző szerint ha csak a nyugati vakcinákra támaszkodnánk, akkor a számítások alapján csupán 2021 őszén lenne elérhető a teljes lakosság beoltására elegendő vakcina. A keleti vakcinákkal együtt viszont áprilisra már mindenki megkapja az oltást, aki regisztrált, július elejére pedig annyi oltóanyag érkezik, amennyi a teljes lakosság számára elegendő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére