Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már megint a magyarok ellen uszítanak az ukránok Kárpátalján

Bokor Gábor

2018.11.22. 18:20

A mukachevo.net munkácsi oldal csütörtökön azt írta, hogy ismételten ukrán nyelvû, magyarellenes óriásplakátokat helyeztek el ismeretlenek több helyen Kárpátalján.

A lap tájékoztatása szerint csütörtökön az elmúlt hetek után ismét a fasizmus legyőzésére szólító ukrán nyelvű magyarellenes óriásplakátokat helyeztek el ismeretlenek Kárpátalján. Az óriásplakátokon Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora látható, mögöttük pedig egy turulmadár. A plakátok alján látható felirat arra szólítja a polgárokat, hogy együtt győzzék le a fasizmust.

A rendőrök, valamint az Ukrán Biztonsági Szolgálat, azaz az SZBU nem tudja, ki helyezte ki az óriásplakátokat, azonban a portál úgy véli, hogy a mostani ügynek köze lehet ahhoz az esethez, amikor október 20-án "Állítsuk meg a szeparatistákat!" felirattal és a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének – köztük Orosz Ildikónak – a neveivel és fényképeivel jelentek meg óriásplakátok a főutak mentén Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében.

A munkácsi portál emlékeztetett arra, hogy Orosz Ildikót az SZBU kárpátaljai kirendeltsége a múlt héten Ungváron kihallgatta az október 23-án Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján tartott központi megemlékezésen mondott beszéde miatt, amelyben az ukrán hatóságokat "kommunista és fasiszta módszerek" alkalmazásával vádolta.

Az ukránok provokációja sajnos már mindennapos Kárpátalján

Az üggyel kapcsolatban megkerestük korábban Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnökét, aki a 888-nak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők.

Brenzovics sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy ideig biztosan nem lehet számítani arra, hogy a kárpátaljai magyarok elleni ukrán akciók véget érjenek. 

A helyzet az úgy látszik, hogy tovább fokozódik. Ezt jelzi sajnos Orosz Ildikónak a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorának az ukrán titkosszolgálat általi zaklatása is. Õt az október 23-ai budapesti Terror Háza előtt elmondott ünnepi beszéde miatt kihallgatta a titkosszolgálat"

– mondta portálunknak Brenzovics.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére