Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Máris megszûnik a Párbeszéd frakciója

888.hu

2018.05.18. 13:11

Az MSZP-Párbeszéd listáján parlamentbe jutott MLP-s Bõsz Anett úgy döntött, hogy kilép a Párbeszéd frakciójából, így az megszûnik a parlamentben.

A Párbeszéd az MSZP-vel indult közös listán az országgyűlési választásokon és onnan három képviselőjük jutott be a parlamentbe. A házszabály szerint öt képviselőre van szüksége egy pártnak a frakcióalakításhoz, ezért egy MSZP-s képviselő, Burány Sándor átült a Párbeszéd padsoraiba, valamint a Liberálisok színeiben Bősz Anett is tagja lett a képviselőcsoportnak. A frakcióalapítás ugyanis számos haszonnal járhat egy párt számára, például napirend előtti felszólalásra és különböző, a munkájukat segítő juttatásra jogosultak.

Az MSZP és a Párbeszéd úgynevezett frakciószövetséget is alakított egymással, amelynek keretében szorosan együttműködtek – volna.

Bősz Anett ugyanis kijelentette, hogy kilép a Párbeszéd frakciójából. A balliberális Index.hu felvette a kapcsolatot a politikussal, aki azt mondta, hogy hiányolja a frakciószövetség szempontjából, hogy nincsenek képviselve a "liberális értékek".

Bősz Anett lépése súlyos következményekkel jár, ugyanis ebben az esetben frakció nélküli független képviselő lesz Szabó Tímea, Burány Sándor, Tordai Bence és Karácsony Gergely, pontosabban az a politikus, akinek Karácsony átadja mandátumát. Mindez kevesebb felszólalási lehetőséget és a parlamenti munkába kevesebb beleszólást eredményez az érintett képviselők számára, valamint elesnek az évi 135 millió forintos támogatástól, amely az önálló frakcióalakításért járt.

Bősz a liberális értékek képviseletén kívül sérelmezte, hogy kevés felszólalási lehetőséget kaphatna az Országgyűlésben.

A liberális politikus döntése azért is szívás, mert az MSZP már nem tud egyszerűen átültetni még egy politikust Bősz helyére. A képviselőknek így most 6 hónapig függetlenként kell dolgozniuk, utána próbálhatnak meg újra frakciót alakítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére