Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zayéknak titkolnivalójuk lehet a DatAdat-tal kapcsolatban

888.hu

2022.03.31. 13:40

Bizonyára azért nem válaszol a DatAdat-tal való kapcsolatára vonatkozó kormánypárti kérdésekre Márki-Zay Péter, mert van titkolnivalója – nyilatkozta az Indexnek Nacsa Lőrinc, aki szerint nehéz lenne jogszerűnek nevezni azt, amit a volt miniszterelnök és egykori titkosszolgálati minisztere cége művel a magyarok adataival.

 

Nyilván azért, mert van titkolnivalója. A külföldi beavatkozás komoly dolog. Két lehetősége maradt a baloldalnak, de a végén mindkettő ugyanoda vezet: vagy válaszolnak, vagy hallgatnak”

– reagált Nacsa Lőrinc a baloldali miniszterelnök-jelölt hallgatásával kapcsolatos kérdésre.

 

Tudniillik: a minap a KDNP frakciószóvivője azt kérte Márki-Zay Pétertől, válaszolja meg, hogy mennyi gyanús külföldi pénz érkezett az ellenzék kampányába, kerültek-e magyar állampolgárok adatai külföldre, és milyen offshore kapcsolatokat vontak be a magyarországi választási kampányba.

 

Nacsa szerint a hallgatás „egyfajta beismerés”.

 

A DatAdat külföldi munkavégzéséről a frakcióvezető szerint arra lehet következtetni:
„A nyílt külföldi beavatkozás egy választásba sosem szerencsés, hogy finoman fogalmazzak. Ráadásul, ha az adatokról beszélünk, a magyar állampolgárok elvileg egy pártnak adták meg az adataikat, vagy akár meg sem adták, és úgy keresik őket, mint tapasztaljuk mostanában. Arról van szó, hogy ezek az adatok kerülhettek külföldre, külföldi szerverekre, külföldi cégek kezelhetik őket. Ezt lehet sokféleképpen hívni, csak jogszerűnek nehéz”.

 

Az Index.hu a politikust a Fidesz adatbázisáról is kérdezte: miért aggályosabb a DatAdat, mint a Kubatov-lista – hangzott a kérdés.

 

„Mit csinál pontosan a DatAdat? Nem tudjuk, mert szándékosan nem válaszolnak, titkolóznak. Amennyi eddig a sajtóból is kiderült, az alapján elég durva az ügy. Ezzel szemben, mi a választási kampányban és azon kívül is csak olyan állampolgárokat keresünk meg, akik erre kifejezetten engedélyt adtak, amikor megadták azokat az adataikat, amiket szerettek volna.” – közölte.

 

Ezeket ráadásul bármikor töröltethetik, vagy leiratkozhatnak a hírlevelünkről. Nagyon szigorú, az adatvédelmi hatóságok által is jóváhagyott és a törvényeknek mindenben megfelelő adatkezelési szabályaink vannak. A különbség azt hiszem, elég nagy, úgy hívják: a jogszabályoknak való megfelelés.”

– tette hozzá.

 

Az Index.hu rákérdezett arra is, hogy miért nem tesznek feljelenést, ha úgy vélik, tiltott kampányfinanszírozás van a datadat-os kapcsolat mögött.

 

Először kérdeztünk, hátha tisztábban látunk. Ugyanakkor nincsenek illúzióink. Sajnos tudjuk, hogy azon az oldalon még ennyi év elteltével is Gyurcsány és Bajnai irányít. Az ő módszereiket ismerjük. Ugyanaz a csapat, csak most már az információs technológiát is igénybe veszik. A hírekből kiindulva ráadásul gyanús, hogy nem is törvényesen.”

– közölte a politikus.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére