Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maruzsa: Várhatóan tovább nő azok száma, akik elviszik az óvodába, iskolába gyermekeiket

888.hu, MTI

2021.04.26. 12:00

Hiábavaló az ellenzék ármánykodása, a szülők mégis viszik a gyerekeiket az iskolákba, óvodákba.

 

Maruzsa Zoltán emlékeztetett: a kormány úgy ítélte meg, hogy a járványügyi helyzet javulásával itt az ideje visszatérni a hatékonyabb jelenléti oktatásra. Ugyanakkor lehetővé tették, hogy a szülők, ha nem akarják, ne vigyék vissza gyermeküket az oktatási intézményekbe, a hiányzásokat „kellő rugalmassággal” kezelik – írja az MTI.

Az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán a múlt héten állt vissza a jelenléti oktatás, az adatok szerint az iskolákba a gyerekek 75 százaléka tért vissza, az óvodákba 60 százalékuk – közölte az államtitkár.

Jelezte:

arra számít, hogy a héten tovább emelkedik az óvodába és iskolába vitt gyermekek száma, a hétfői adatok kedden, szerdán állnak majd rendelkezésre.

Véleménye szerint két-három hét múlva azok a szülők is beviszik az iskolába a gyermeküket, akik eddig otthon tartották őket. Ráadásul május 10-én nyitnak a középiskolák és a felső tagozat is, utána a teljes oktatás visszaáll a jelenléti munkarendre.

Maruzsa Zoltán szólt arról is, hogy

a kormány döntése világos, jelenléti oktatásra álltak át az iskolák, az otthon maradottak a házi feladatokat például a KRÉTA rendszeren keresztül kapják meg,

de nem várható el a pedagógusoktól a párhuzamos oktatás, az, hogy a jelenléti és az online órákat is megtartsák – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: van értelme a középiskolák május 10-ei nyitásának, hiszen így a tanév egytizedét még jelenléti oktatásban tölthetik a diákok. Ennek a tanévzárás szempontjából van jelentősége, ugyanis lehetőséget ad az esetleges pótlások biztosítására, a felzárkóztatásra, a tudás rendszerezésére és a közösségépítésre – mondta.

A hétvégi terasznyitással kapcsolatban kiemelte: látta ő is a képeket, és reméli, az érettségizőkben van annyi felelősségtudat, hogy elkerülik az ilyen rendezvényeket, tömegjeleneteket, mert az az érdekük, hogy részt tudjanak venni az írásbeli érettségi vizsgán.

Szólt arról is: az érettségiket a tavalyi rend szerint szervezik meg, hogy biztosítható legyen a távolságtartás.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére