Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Második üteméhez érkezett a Testnevelési Egyetem felújítása

Zelenka Dóra

2018.12.16. 08:42

Európa legrégebben alapított testkulturális felsõoktatási intézménye, a Testnevelési Egyetem négy ütemben újul meg. A beruházás a második üteméhez érkezett, a szóban forgó projekt rendelkezik minden szakhatósági engedéllyel, a vonatkozó környezetvédelmi hatástanulmány pedig kimutatta, hogy az építkezésnek nincs környezetre káros hatása.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Időknek elmondta, hogy az új, Csörsz utcai sporttelepet kerítés veszi majd körül, amelynek az a jelentősége, hogy megóvja az egyetemistákat és a környéken lakókat a zaj- és porszennyezéstől. A telep területén az útfelületek burkoltak, a zöldfelület több mint 11 ezer négyzetméter.

Az autósoknak is kedveznek, ugyanis a sporttelepen két mélygarázst is építenek, egy 204 személygépkocsi befogadására alkalmasat a Hegyalja út felől, és egy kisebbet az Alkotás út felőli behajtással.

A beruházás második üteme, tartalmazza az egyetem gyakorlótereinek létrehozását, a Csörsz utcai tömbben egy multifunkcionális sportcsarnokot, valamint szabadtéri műfüves futballpályát, kombinált élőfüves futball- és atlétikai pályát és két teniszpályát is. Az Alkotás utcai tömbben lesz a fedett, ötvenméteres uszoda, kétszáz méter futókörrel rendelkező fedett atlétikai pálya, torna-, küzdősportok, vívás és labdajátékok gyakorlócsarnokai, valamint fedett lőtér és az egyetem négyszáz férőhelyes kollégiuma.

A sportolási lehetőségek és rekreációs szolgáltatások a környék lakossága számára is elérhetők lesznek, ami az itt élők egészségének megőrzéséhez éppen úgy hozzájárul majd, mint a hallgatók XXI. századi színvonalú képzéséhez"

– fogalmazott az államtitkár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére