Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszorításokba kezdtek a baloldali vezetésű önkormányzatok

888.hu - MTI

2020.05.23. 15:05

A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott videofelvételen.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány totálisan megmutatta, mi a különbség a baloldal és a kormány válságkezelése között.

Hangsúlyozta, a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket, megtartani a fizetésüket és biztosítani a családjuk megélhetését, több baloldali vezetésű önkormányzatban azonban azonnal megszorításokba kezdtek.

Ugyanúgy, ahogy a kormányzásuk idején

– tette hozzá.

Halász János elmondta, a baloldal mindig a megszorításokhoz nyúlt a válságokban, amivel tovább növelte a munkanélküliséget és mélyítette a szegénységet.

A mostani járványban is sok baloldali önkormányzatnál tettek embereket az utcára és csökkentették a közszolgálatban dolgozók fizetését.

A Fidesz képviselőcsoportjának szóvivője példaként említet:

  • Niedermüller Péter vezette DK-s Erzsébetváros miközben csökkentette a kerületi óvónők fizetését, több tízmilliós megbízásokat adott Gyurcsány Ferenc ügyvédjének, Czeglédy Csabának,
  • Józsefvárosban Pikó András elvette a kerületi egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók lakását,
  • Hódmezővásárhelyen miközben Márky-Zay Péter polgármester fizetését változatlanul hagyták, más közalkalmazottakat kirúgtak, illetve csökkentették a fizetéseket,
  • Miskolcon, ahol szintén az ellenzék vezeti az önkormányzatot, a városnak dolgozó fizikai dolgozók bérét azonnal csökkentették – közölte a szóvivő.
A baloldal zsigerből megszorít, kirúg, adót emel és csökkenti a fizetéseket a válságban, a kormány azonban épp az ellenkezőjét csinálja: támogatja a munkahelyek megőrzését, újakat teremt, adót csökkent és bértámogatást ad

– hangsúlyozta Halász.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére