Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszűnik a benzinárstop

888.hu

2022.12.06. 22:51

A hírt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója jelentette be a kedd esti Kormányinfón.

 

Gulyás Gergely elmondta, hogy az orosz kőolajra való szankciók miatt bekövetkezett amitől tartottak. zavarok vannak a hazai üzemanyag-ellátásban, és a MOL közölte, hogy a nem tudja import nélkül fenntartani az ellátást. A brüsszeli szankciók miatt a kormány arra kényszerült, hogy feladja a benzinárstopot.

Soha nem látott krízishelyzet alakult ki az országban az elmúlt napokban – mondta Hernádi Zsolt. A MOL vezérigazgatója szerint a töltőállomások negyedében nem volt elérhető benzin és dízel.

Ilyen korábban nem történt – tette hozzá. 2,2 milliárd liternyi üzemanyagot adtak el, míg tavaly 1,5 milliárdot. Több mint 500 millió liternyi üzemanyagot értékesítettek az elmúlt napokban.

Nem tudta a MOL biztosítani az ellátást a mostani helyzetben, ezért ezt jelezték a kormánynak, és nem tudnak többet teljesíteni – mondta a MOL vezetője. Dolgoznak azon, hogy minél előbb teljes kapacitáson üzemeljen a Dunai Finomító. Vissza kell hozni az importot, hogy a piacon újra megfelelő legyen az ellátás.

Hernádi elmondta, hogy a hatósági ár nagyban hozzájárult a hazai üzemanyagpiaci feszültségekhez. Fel kell készülni a jövőre is, mert két hónap múlva újabb kritikus helyzet lehet, mivel egy újabb szankció lép életbe és február 5-től kiesik 10 százaléknyi dízel az európai piacról – tette hozzá.

Újra helyre kell állnia a kereslet-kínálati egyensúlynak. Nem szabad elfelejteni, hogy háborús helyzet van, és az ellátásban voltak fennakadások – mondta Hernádi. Ma kell lépni, hogy jövőre stabil üzemanyagpiac legyen – tette hozzá. Mindenáron el kell kerülni, hogy az ellátásbiztonság ne sérüljön – mondta.

Ha a pánikreakciók lemennek, akkor a piac normalizálódni fog – mondta kérdésre Hernádi Zsolt. Rövid távon érezhető lesz a hatás, és másfél hónapig el fog tartani, míg a stabilitás helyreáll.

A benzinárstop megszűnése 23 órakor lép hatályba, 641 forint a benzin 699 forint a dízel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére